Фахівці назвали овоч, який знижує цукор у крові, холестерин і ризик раку

З огляду на те, що діабет 2 типу – це хронічне захворювання, яке вимагає перегляду дієти, щоб запобігти ризикам для здоров’я, фахівці шукають серед продуктів такі, які б знижували рівень цукру в крові. Нещодавно таким супер продуктом при діабеті та інших станах назвали бамію.

Факти свідчать про те, що вживання бамії приносить користь в цілому для здоров’я.

Бамія – це високорослий овоч, який використовується в індійській кухні. Останнім часом його популярність зросла через численні переваги. Все більше даних свідчать про те, що бамія має цукрознижувальні властивості.

У дослідженні, опублікованому в журналі Pharmacy & BioAllied Sciences, вчені з Індії повідомили, що у гризунів з діабетом, які отримували суху і мелену шкірку і насіння бамії, спостерігалося зниження рівня глюкози в крові.

За даними, багато людей, які страждають на діабет, повідомляють про зниження рівня цукру в крові після вживання напою, приготованого на основі бамії. Нарізані шматочки плода замочуються в воді на ніч, а вранці цей настій готовий до застосування.

Відомо, що в Туреччині смажене насіння бамії використовуються в якості традиційних ліків від діабету протягом декількох століть.

Наявні дані свідчать про те, що нерозчинні волокна, що містяться в бамії, уповільнюють швидкість всмоктування цукру з кишкового тракту, тому стабілізується викид глюкози в кров.

Оскільки бамія є багатим джерелом харчових волокон, важливих вітамінів, мінералів і потужних антиоксидантів, вона володіє і іншими корисними для здоров’я властивостями. Вони відносяться до профілактики і поліпшення здоров’я кишечника, зниження холестерину і ризику деяких форм раку, особливо колоректального.

Також овоч покращує рівні енергії і знижує симптоми депресії, допомагає при запаленні горла, подразненні кишечника, виразці і запаленні легенів.

Згідно з дослідженням, надійний захист від підвищення рівня цукру в крові забезпечує харчування з низьким вмістом вуглеводів. Бамія, як низькокалорійний і низьковуглеводний продукт, також знижує вміст жиру в печінці і має позитивний вплив на метаболізм жиру у діабетиків.

Додатковий спосіб регулювання рівня цукру в крові – підтримання фізичної активності. Вона допоможе контролювати вагу, яка є основним фактором ризику розвитку діабету 2 типу. Необхідна активність – це швидка ходьба і ходьба по сходах, напружена робота по дому або в саду.

Такий комплекс заходів допоможе впоратися з діабетом і рядом інших захворювань.

Джерело

Поділись


Новини партнерів