7 корисних продуктів, які варто з’їсти на сніданок, щоб схуднути

Ці продукти найчастіше вибирали на сніданок люди, яким вдавалося схуднути хоча б на 5 кг.

Сніданок – головна трапеза дня, від якої залежить не тільки здоров’я, а й фігура. Якщо ви всерйоз дбаєте і про перше, і про друге, намагайтеся з’їдати свій сніданок в першу годину після пробудження, а також підбирайте правильні продукти. Які? На це питання спробували відповісти розробники програми MyFitnessPal, яка допомагає відслідковувати вагу, фізичну активність і харчові звички. Вони проаналізували, що їли на сніданок люди, яким вдавалося скинути хоча б 5 кг – і ось що у них вийшло.

Кава

Особливо корисним буде цей напій, якщо ви вип’єте його за годину до ранкового тренування: тоді ефективність фізичних навантажень зросте на 15%. Втім, навіть без фізкультури кава корисна для фігури, так як прискорює метаболізм і змушує організм активніше спалювати жир.

Банани

Ці яскраві фрукти корисні не тільки для фігури, але і для роботи серця: всього один банан повністю покриває нашу добову потребу в калії.

Яйця

Ідеальний продукт для сніданку: в них багато білка, а значить, ми пізніше відчуємо голод і менше з’їмо за обідом. А ще яєчні жовтки багаті вітаміном D, якого нам так не вистачає в холодну пору року.

Чорниця

Заморожені або свіжі ягоди чорниці та лохини можна додавати в вівсянку або грецький йогурт – і худнути, а також підтримувати здоров’я мозку і судин. Антиоксиданти, яких багато в чорних ягодах, дуже корисні для здоров’я і довголіття.

Чай

Чорний, зелений, улун або навіть просто м’ята і ромашка – будь-який вид чаю допомагає нам худнути. Антиоксиданти розганяють метаболізм, аромат м’яти знижує відчуття голоду, а ромашка допомагає знижувати стрес, через який ми найчастіше набираємо зайві кілограми.

Молоко

По-перше, корисні молочні жири допомагають підтримувати необхідний баланс корисних речовин і високу швидкість метаболізму. А, по-друге, в молоці багато білка, який необхідний нам, щоб підтримувати почуття ситості і при цьому рідше перекушувати.

Тости з цільнозернового хліба

Любіть тости і гарячі бутерброди? У нас для вас хороша новина: якщо робити їх на основі цільнозернового хліба, фігура не тільки не постраждає, а й покращиться. Клітковина, якої багато в такому хлібі, просто необхідна для схуднення.

Поділись


Новини партнерів