Хвороби, на які вказує той чи інший присмак у роті

По присмаку в роті можна дізнатися, який орган хворий. Цей симптом не можна ігнорувати.

Найчастіше присмак у роті говорить про неправильне харчування, погану гігієну порожнини рота і порушення в роботі шлунково-кишкового тракту. Але можуть бути й інші причини. А тепер по порядку.

Кислий присмак

Мабуть, має найпростіші пояснення. Це підвищена кислотність, пов’язана з підвищенням вироблення соляної кислоти в шлунку, гастрит або захворюванням, яке проявляється періодичним викидом шлункового соку в стравохід. Можливою причиною може бути порушення роботи шлунково-кишкового тракту під час вагітності, при переїданні або надлишку жирного і копченого в їжі. До цього додаються проблеми ротової порожнини: карієс, пародонтоз та інші.

Гіркий присмак

Причини гіркого присмаку потрібно шукати в жовчному міхурі і в жовчовивідних шляхах. Перевірте вашу печінку, якщо таке повторюється. Найбільш часто це можна спостерігати при прийомі жирного, смаженого, копченого і маринованого. Але іноді ці наслідки викликають деякі лікарські речовини.

Солодкий присмак

Причини солодкого присмаку не настільки нешкідливі. Можливо, це наслідок стресу, для перемоги над яким організм почав підвищувати вироблення глюкози. Можливо також, що це перші симптоми діабету або ознаки дії отруйних речовин. Краще відразу звернутися до фахівця.

Солоний присмак

Такий симптом зустрічається найрідше. Причин небагато. Це або зневоднення організму, або запальні процеси в носоглотці і порожнини рота. Якщо збільшення кількості випитих за день склянок чаю не усуне цей смак, зверніться до лікаря.

Присмак металу

Якщо у вас немає звички, постійно тримати шматок металу в роті, але металевий присмак переслідує вас, негайно зверніться до лікаря. Це може бути отруєння, порушення обміну речовин, прояви діабету і дисфункція жовчного міхура. Можливо, це проблема, яку вирішить стоматолог. Перевірте своє здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів