Фахівці розповіли в чому користь середземноморської дієти

Не думайте, що якщо мова йде про дієту, то вона підійде тільки для зниження зайвої ваги. У середземноморської дієти безліч найрізноманітніших плюсів для нашого здоров’я.

Користь для зору. Дотримання середземноморської дієти в довгостроковій перспективі запобігає віковим хворобам зору, наприклад, макулодистрофії. Також це може призупинити процес погіршення зору після 55. Частіше включайте в свій раціон фрукти і овочі, щоб отримувати насичені жирні кислоти Омега-3.

Користь для серця. Експерти вважають, що синергія всіх нутрієнтів в середземноморській дієті забезпечує міцне здоров’я серця. Зокрема, вона утримує під контролем показники артеріального тиску і холестерину, через які ризик хвороб серця зростає. Від фруктів, овочів і бобів ми отримуємо антиоксиданти, що запобігають скупченню бляшок в артеріях. Оливкова олія знижує рівень «поганого» холестерину.

Користь для талії. Звичайно, дієта повинна допомагати боротися із зайвою вагою. Середземноморська дієта прекрасно справляється з цим завданням, оскільки вона містить клітковину. А клітковина забезпечує більш тривале відчуття ситості, захищаючи від переїдання. Крім того, в хороших жирах і білках є властивості утримувати рівень цукру на безпечних показниках.

Користь для мозку. Дослідники виявили, що люди, які віддають перевагу середземноморській дієті, рідше стикаються зі старечим недоумством. Цілком можливо, що комбінація нутрієнтів і мінералів в цій дієті знижує ризик погіршення здоров’я мозку.

Користь для метаболізму. Крім зниження загальної кількості калорій середземноморська дієта ще й запобігає ряду хвороб. Дослідження показали, що цей тип харчування зменшує рівень цукру в крові, тим самим забезпечуючи профілактику діабету.

Джерело

Поділись


Новини партнерів