5 ознак поганої роботи нирок 

Захворювання нирок найчастіше досить довго не дають про себе знати, що часом призводить до дуже неприємних наслідків. Але деякі способи «вирахувати» недугу все ж існують, і на них слід звертати пильну увагу.

Набряки

Це, мабуть, головний симптом, який вказує на збої в роботі нирок. Якщо щоранку, дивлячись в дзеркало, ви бачите мішки під очима і ледве одягаєте взуття через набряки на ногах, – варто звернутися до лікаря.

Біль у попереку

Ще одна часта і багатьом відома ознака поганої роботи нирок. Особливо повинні насторожити нудота, підвищення температури і часті відвідування туалету, які додаються до цього.

Порушення сечовипускання

Будь-які порушення в цьому процесі (хворобливість, прискорене сечовипускання, зміна кольору сечі і т.д.) вказують на збої у функціонуванні нирок.

Сухість і блідість шкірних покривів

Якщо ви раптом стали помічати ці ознаки, не відмахується від них: ці симптоми можуть говорити про розвиток анемії, викликаної проблемами в роботі нирок. Здоровий орган допомагає підтримувати в організмі оптимальну кількість важливих мінералів і видаляти зайву рідину і шкідливі речовини. В іншому випадку виникає дисбаланс, проявами якого стають блідість і сухість шкіри, до яких часом додається ще і свербіння.

Високий тиск

Підвищені показники кров’яного тиску можуть свідчити про серйозні збої в роботі нирок. Причину високого тиску необхідно з’ясувати, проконсультувавшись з фахівцем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів