Фахівці назвали 8 продуктів, які подарують енергію вашому організму в холоди

Восени енергія просто необхідна, а організм перестає справлятися з вічним недосипанням і втомою самостійно. Ми розповімо, як потрібно харчуватися, щоб бути завжди у формі.

Для багатьох з нас осінньо-зимовий період – справжні тортури, а прокидатися з кожним днем ​​стає все важче. Здається, енергія йде з нас разом зі світловим днем, який стрімко скорочується. Насправді, існує цілий ряд продуктів здатних хоча б частково повернути енергію вашому організму, а то і зарядити бадьорістю на весь день.

Кава

Стара добра класика! Ну, хто з нас не знає, що кава допомагає прокинутися і відчути себе набагато бадьоріше? Коли вам необхідно швидко підбадьоритися, допоможе зовсім невелика порція кофеїну. Так, кава зі знежиреним молоком забезпечить організм кальцієм і вітаміном D, а також вуглеводами для енергії.

Зернові пластівці

Якщо ви стежите за своєю фігурою, то напевно на сніданок віддаєте перевагу пластівцям. В такому випадку ми радимо вам замінити кукурудзяні пластівці на цільнозернові. Грубоволокнисті пластівці з цільного зерна уповільнюють викид глюкози в кровотік, що забезпечує організм енергією на весь день.

Яйця

Яєчні жовтки багаті вітаміном B, що відповідає за перетворення їжі в енергію, і заповнюють брак вітаміну D, який зміцнює кістки. До того ж вони є багатим джерелом білків, що особливо важливо при стрімкій втраті енергії.

Горіхи і сухофрукти

Горіхи і сухофрукти – це бездоганне поєднання корисних жирів, волокна і білків. Волокно допомагає уповільнити викид глюкози, тому енергії вистачає на довгий термін. Жири, що містяться в горіхах, насінні і маслах відомі тим, що забезпечують організм енергією, коли мова йде не тільки про тривалий робочий день, а й про тривалий біг або плавання в басейні.

Чай

Чай чудово бадьорить і до того ж допомагає впоратися з зневодненням. Неважливо, п’єте ви чорний чай або зелений, кожен вид дає бадьорість і енергію. Якщо ви віддаєте перевагу фруктовим чаям, то це ще краще. Вони не тільки бадьорять, але і збагачують організм напередодні зимових місяців корисними вітамінами. Хороший ефект дає трав’яний чай з медом. Але пам’ятайте – якщо після кави практично відразу ж відчувається бадьорість, то дія чаю настає набагато повільніше.

Апельсиновий сік

Цитрусові – знахідка для людей, які страждають від недосипання! Сік апельсина сповнений вітаміну С, який наповнює організм енергією, а запах апельсина, лайма і лимона активно стимулює мозкову діяльність. Крім того цитрусові – відмінна профілактика застудних захворювань. Особливо це актуально восени, коли застуда так і витає в повітрі. Лимон і лайм теж підійдуть, але їх сік краще злегка розбавляти водою.

Яблука

Ці, здавалося б, звичайні фрукти дуже багаті кверцетином. Він втручається в роботу м’язових клітин і змушує їх виробляти більше енергії. Так що, поки молоді яблука ще не пропали з прилавків магазинів, поповніть свої запаси.

Шоколад

Відмінні новини для ласунів – одна шоколадна плитка заряджає бадьорістю на кілька годин. Якщо вранці з’їсти пару часточок шоколаду, то в організмі почнуть вироблятися ендорфіни – вони і дадуть вам таку необхідну в ранні години енергію. Правда, вважаємо за необхідне нагадати любителькам солодкого: бадьорість повертає тільки темний шоколад з мінімальним вмістом цукру, білі плитки (а тим більше шоколадки з різними наповнювачами) не мають ніякого відношення до бадьорості.

Джерело

Поділись


Новини партнерів