Експерти назвали 8 продуктів, які зроблять вас молодшими на 10 років

Фахівці стверджують – ключ до молодості шкіри не в дорогих кремах, а в їжі. Певні продукти, на думку лікарів, можуть зробити вашу шкіру здоровою і молодою.

Проведені дослідження доводять, що певні компоненти в деяких продуктах не просто корисні, але й уповільнюють старіння. У цій статті ми пропонуємо вам список цих продуктів.

Темний шоколад. Хто б міг подумати, що ці ласощі можуть принести користь нашій шкірі? Однак дослідження доводить, що темний шоколад містить флавоноїди, які можуть захистити від сонця і забезпечити цілий ряд переваг для шкіри. Деякі дослідники вважають, що антиоксиданти, що містяться в темному шоколаді, навіть корисніші для організму, ніж ягоди.

Зелений чай. Колаген – будівельний матеріал для нашої шкіри. Тому цілком зрозуміло, чому зелений чай – продукт, який може зробити вас молодшими. Зелений чай багатий антиоксидантами, і містить більше поліфенолів, ніж будь-який інший продукт. Ці поліфеноли – помічники у виробленні колагену, і допомагають зупинити ознаки старіння.

Кава. Згідно з останніми дослідженнями американського Національного інституту онкології, біологічно активні сполуки, що містяться в каві, можуть допомогти захистити вашу шкіру від меланоми. Проте, тип напою має значення. Фільтрована кава може зменшити злоякісну меланому, але це не відноситься до розчинної або звареної кави.

Авокадо. Цей плід багатий високим вмістом вітамінів, клітковини, калію і жирних кислот, і він творить чудеса з вашою шкірою. Жири, якими багатий авокадо, не тільки відновлюють пошкоджену шкіру, але навіть захищають її від сонця.

Помідори. Цей овоч містить багато лікопіну, який вчені вважають корисним при раку передміхурової залози, хворобах серця і навіть знижує ризик інсульту. На думку вчених, вживаючи продукти, багаті лікопіном, з часом можна навіть помітити зменшення глибини зморшок.

Чорниця. Ягоди чорниці – це смачні і солодкі ласощі, яке рясніють поживними речовинами, які творять чудеса з шкірою. Якщо ви хочете вирівняти тон шкіри, освітлити її і зробити більш гладкою, то чорниця – це правильний засіб, кажуть вчені. Вона містять багато антиоксидантів, які борються з вільними радикалами, одночасно висвітлюючи і вирівнюючи шкіру.

Риба. Лосось і інша риба, яка багата омега-3, може бути відмінним живильним засобом для шкіри, так як багата необхідними для організму жирами.

Кавун. Кавун, як і помідор, містить лікопін. Лікопін дозволяє довше перебувати на сонці, перш ніж шкіра почне відчувати стрес від ультрафіолетових променів. Хоча він і не замінить сонцезахисний крем, але шкіра буде довше виглядати молодшою і здоровішою.

Джерело

Поділись


Новини партнерів