Фахівці назвали продукти, щоденне вживання яких знижує ризик раку грудей

Якщо жінки кожного дня вживають цибулю або часник, то вони можуть знизити ризик раку грудей на 67%. До такого висновку прийшли дослідники з Університету Пуерто-Ріко.

Пуерторіканські вчені разом зі своїми американськими колегами спостерігали за харчовими уподобаннями понад 600 жінок. Пуерто-Ріко вибрали для цих спостережень через те, що за останні кілька десятиліть тут мало не в геометричній прогресії зростає кількість випадків раку грудей.

З’ясувалося, що вживання сирої цибулі і часнику в щоденному режимі зменшує небезпеку цього злоякісного новоутворення. Доведено, що жінки, які вживали більше однієї порції цибулі та часнику в день, на 67% рідше стикалися з раком грудей.

При цьому мова йшла саме про сирі овочі, але не про використання їх в будь-якому іншому вигляді після температурної обробки. Якщо цибулю і часник просто додавали в їжу, то подібного захисного ефекту згодом у жінок не спостерігалося.

Найбільш корисною для здоров’я представниць прекрасної статі була страва під назвою софріто, яка зазвичай складається з сирих цибулі та часнику. Цей соус також включає в себе помідори, перець і коріандр.

При цьому дослідники підкреслюють, що захисний ефект досягався саме від цибулі і часнику. Ці продукти давно відомі своїм цілющим впливом на організм, вони мають протизапальну дію, посилюють роботу імунної системи, і як тепер з’ясувалося, можуть битися з раковими клітинами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів