Стало відомо, відмова від якого продукту дозволить швидко схуднути

Американські дослідники вирішили перевірити, відмова від якого базового елементу, споживаного людиною, може докорінно змінити хід дієти – і знайшли.

Так, останні дослідження показали, що за тиждень можна скинути до 4 кілограмів. Експеримент проводили дослідники з Національної медичної бібліотеки США, які зрозуміли, що максимально швидке схуднення може забезпечити тільки відмова від вуглеводів. Причому заміна вуглеводів на жири, білки і воду сприяла не тільки втраті ваги, але і зниженню почуття голоду. Це через відсутність стрибків цукру в крові, викликаного цукром, що міститься в продуктах.

“Простіше кажучи, скорочення вуглеводів призводить до втрати жиру на автопілоті”, – стверджують вчені. За підсумками дослідження виявилося, що ті пацієнти, які знижували денне споживання вуглеводів до 25 грам, худнули на 4 кілограми в тиждень.

Напередодні експерти порадили зменшувати порції їжі, використовуючи маленький посуд.

Цей простий, але дієвий метод, за словами дослідників, дійсно дає результати. Коли дитині дають велику тарілку, вона намагається заповнити її по максимуму, а з маленьким посудом і вмістити намагаєшся поменше – те ж саме і з дорослими. Однак, щоб ця звичка міцно вкоренилася, потрібно привчати дитину з дитинства їсти тільки тоді, коли вона дійсно хоче, а також стежити за своїм організмом і припиняти прийом їжі, якщо шлунок наповнений.

“Потрібно, щоб у дитини з дитинства був правильний режим харчування. Діти повинні знати, як правильно харчуватися, а починати потрібно з посуду”, – зазначив американський професор Коледжу здоров’я Адам Далас.

Крім того, що тарілки повинні бути якомога меншими, для здоров’я слід дотримуватися таких принципів: половину всієї місткості тарілки повинні складати овочі та фрукти; ні в якому разі не змушуйте дітей доїдати порцію до кінця – дозвольте їм прислухатися до свого організму і самі не доїдайте, якщо відчуваєте, що наїлися.

Джерело

Поділись


Новини партнерів