Лікарі назвали захворювання, які розвиваються без симптомів 

Більшість небезпечних хвороб розвиваються без симптомів. Тому важливо знати про них, щоб визначити на ранній стадії.

Діабет

На ранній стадії рівень цукру, як і раніше, може бути нормальним. Фахівці попереджають, що захворювання вже може бути, а ознаки його залишаться непомітними. Більшість ознак вписуються в природний стан людини: сухість у роті, нечіткий зір і часте сечовипускання. Щоб визначити захворювання, зверніть увагу на шкіру в області шиї. Часто під час діабету вона набуває кольору засмаглої.

Рак легенів

Одне з найнебезпечніших захворювань може не проявляти себе до появи метастаз. І воно виникає навіть у тих, хто ніколи навіть не тримав в руці сигарету. Якщо ви часто відчуваєте хрипи, болі в грудях, брак дихання і постійну задишку необхідно відвідати лікаря.

Глаукома

Ця хвороба може призвести до сліпоти, але часто розвивається непомітно для людини. Для того, щоб вчасно звернути увагу на хворобу, потрібно спочатку зрозуміти, чи перебуваєте ви в групі ризику. Як правило, це люди старше 45 років. Інші фактори залежать від хронічних хвороб і спадковості, їх підкаже лікар. Для цього необхідно проходити обстеження кожні півроку.

Гіпертонія

Навіть при хорошому самопочутті потрібно зрідка вимірювати рівень тиску і стежити за ним. Так, людина може не знати про наявність цього захворювання у себе, а наслідки можуть бути дуже небезпечними. Наприклад, якщо не стежити за рівнем тиску, може трапитися інфаркт або інсульт, а також є ризик розвитку захворювання нирок.

Джерело

Поділись


Новини партнерів