Унікальна користь молочного, або тибетського гриба для здоров’я людини

У сучасному світі цей цікавий мікроорганізм став набувати широкої популярності. Інші його назви – кефірний, тибетський. У східній медицині лікувальні властивості молочного гриба були відомі з давніх-давен. Звідси і назва – тибетський, так як саме на Тибеті він був відкритий, а пізніше був завезений в Європу.

Зовні молочний гриб білого кольору, схожий на сир. Розмір грудочок – від 4 до 60 мм. Кефір, отриманий в результаті виробництва, має приємний кислуватий смак. У ньому підвищений вміст фолієвої кислоти, вітамінів В1, В2, В6, В12, Д, кальцію, заліза, йоду. Багатий ферментами, полісахариди, білками.

Користь для здоров’я людини

Популярність молочного гриба стрімко зростає. Адже він допомагає боротися організму зі старінням, з виведенням токсинів, які всмоктуються через стінки кишечника і потрапляють в кров. Корисний кефір допомагає в боротьбі з очищенням організму, що позитивно впливає на загальний стан здоров’я людини. Також нормалізує мікрофлору, лікує дисбактеріоз і ряд інших проблем з травленням.

Тибетський гриб допоможе і з неприємностями, пов’язаними з поганою екологією, усуваючи солі важких металів. Алергіки з успіхом зможуть побороти симптоми недуги, так як молочний гриб лікує і це. Сам, будучи антибіотиком, корисний мікроорганізм допоможе позбутися від негативного впливу ліків.

Кефірний гриб допоможе людям у вирішенні проблем із зайвою вагою, з підвищеним цукром в крові, з судинами, нормалізує артеріальний тиск. Остеохондроз, ревматизм, стоматит, кандидоз, хронічне безсоння і втома – ряд проблем, які з успіхом вирішуються за допомогою вживання кефіру.

Як доглядати за молочним грибом і як зробити кефір?

Потрібно обов’язково пам’ятати, що тибетський гриб – це живий мікроорганізм, забувати про його існування не можна. Тому займатися його розведенням краще людям, які готові щодня приділяти цьому час.

У скляному посуді (банці) 1 чайна ложка молочного гриба заливається склянкою молока. Воно може бути будь-якої жирності з коротким терміном зберігання. Не потрібно накривати кришкою, краще марлею, щоб грибок дихав. Через добу потрібно процідити отриманий кисломолочний напій. Потім промити гриб очищеною водою кімнатної температури. Одержаний кефір приймати відразу або поступово протягом дня. Зберігати напій краще не більше 48 годин, він може перекиснути. А молочний гриб краще відразу залити наступною партією молока.

Важлива порада! Якщо необхідно відмовитися від молочного продукту на тривалий термін, то можна заморозити його на 3 місяці. Після цього розморозити і використовувати за колишньою інструкцією.

Тибетський гриб дуже корисний для обличчя, шкіри голови і стану волосся (від випадіння волосся, від лупи). Тому його можна використовувати як маску. Також кефір використовують і в кулінарії – з нього роблять оладки, млинці, сир.

Протипоказання

До небажаних наслідків вживання тибетського гриба можна віднести лише підвищену кислотність. Тим, хто страждає від цієї схильності, краще напій не вживати. Також і тим, у кого є непереносимість молочних продуктів.

Вже не одне століття люди різного віку, вживаючи чудо-напій, приготований на тибетському грибі, ефективно відновлюють, оздоровлюють і омолоджують свій організм.

Джерело

Поділись


Новини партнерів