Проста в дотриманні круп’яна дієта – для тих хто любить каші

Зайва вага – проблема для багатьох молодих дівчат і дорослих жінок. Жінка переживає завжди! А ось до лікаря з цією проблемою звертається не завжди, намагається впоратися своїми силами. І найчастіше сідає на дієту. Дієта завжди сприймається як обмеження, але треба точно розуміти, що будь-яке обмеження ефективне, якщо жінка готова витратити на це час (можна почати з трьох днів або домагатися ефекту цілий тиждень) і зробити зусилля над собою.

Круп’яна дієта: чому потрібно вибрати її?

Якщо дівчина або жінка не уявляє своє життя без каші, то круп’яна дієта ідеальна для них. По-іншому таку дієту називають «дієтою шести каш». Якщо харчуватися відповідно до неї один тиждень на місяць, то можна схуднути на 3-4 кг. Потім для профілактики можна повторювати – один тиждень через 3 місяці.

Каші не тільки дадуть можливість схуднути, але і зміцнять здоров’я, так як вони містять складні вуглеводи, які повільно перетравлюються і дають на більш довгий час відчуття ситості, а також виділяють енергію для рухової активності. Каші містять клітковину, яка очищає організм, і корисні жири, що впливають на зниження холестерину і здорове харчування організму.

Всі ці аргументи говорять про те, що круп’яна дієта корисна і приємна!

Як харчуватися під час круп’яної дієти?

Важливо, що перед початком дієти потрібно провести очисну процедуру кишечника (клізма або інший спосіб).

Кожен день тижня потрібно їсти одну з каш:

  • 1 день – пшоняну,
  • 2 день – пшеничну,
  • 3 день – вівсяну,
  • 4 день – рисову,
  • 5 день – гречану,
  • 6 день – перлову,
  • 7 день – кашу «дружба» (суміш з усіх круп відразу).

Щодня готувати кашу потрібно з вечора: промити крупу, залити окропом з розрахунку 1/3, довести до кипіння і варити 10 хвилин. Потім укутати на ніч.

Дотримання питного режиму під час дієти – важливе правило! Щоранку необхідно випивати 200 мл теплої кип’яченої води – і починати снідати не раніше ніж через півгодини. Каша до цього часу набрякне, в неї можна додати трохи оливкової олії.

Весь обсяг приготовленої каші потрібно розподілити на 4 прийоми. Дієтологи радять приймати невеликий обсяг їжі через кожні 4 години. Між прийомами можуть бути перекушування – фрукти (яблука, груші, цитрусові, абрикоси або сливи), а також овочі (переважно приготовані на пару цвітна капуста або кабачки, свіжі огірки, зелень). Можна пити воду, чай і морси.

Якщо не порушувати дієту, то за тиждень можна схуднути на 3-4 кілограми.

Як відшкодувати брак білків при даній дієті?

У цієї дієти є один недолік – відсутність рослинних білків. Тому в дієту можна додати деякі продукти, які зроблять її більш калорійною, зате привнесуть необхідні мікроелементи. До таких продуктів належить відварна курка або індичка, морська риба або кальмари, приготовані на пару, кефір, перепелині яйця, сир з мінімальною жирністю. Вага знизиться на 2-3 кілограми за тиждень, але при цьому не потрібно буде побоюватися за своє здоров’я!

Слід зауважити, що дієта вимагає самодисципліни, тому що паралельно з обмеженням у їжі жінки обов’язково повинні вести активний спосіб життя, в ідеалі займатися спортом. І тоді все обов’язково вийде!

Джерело

Поділись


Новини партнерів