Лікарі розповіли про небезпеку вживання білкових коктейлів

Протеїнові коктейлі стають все більш популярними серед людей, які хочуть мати “залізні м’язи”. Але вчені попередили, що вживання цих коктейлів небезпечне для здоров’я.

Австралійські фахівці з’ясували, що після вживання цих коктейлів посилюється почуття голоду і погіршується настрій. Вчені довели це в ході проведення досвіду на мишах.

В результаті з’ясувалося, що більша частина простих коктейлів містять сироватковий білок з великою кількістю амінокислот ВСАА. Коли в організм надходить велика кількість ВСАА, вони заміщають інші поживні речовини, що погано відбивається на роботі всього організму.

Фахівці повідомляють, що розумне застосування дієт з підвищеним вмістом білка і низьким вмістом вуглеводів може бути корисним для поліпшення репродуктивних функцій організму, але це негативно позначається на терміні життя людини.

Надмірне вживання великої кількості білкових коктейлів знижує рівень серотоніну, що призводить до нового прийому їжі.

В результаті у людини з’являється зайва вага.

Крім того, зловживання протеїновими коктейлями порушує роботу триптофану, що призводить до порушення сну і відбивається на настрої.

Не можна сказати, що вживання протеїнових коктейлів – марна справа. Якщо дотримуватися норми вживання білкових коктейлів, то це допоможе позбутися від зайвого жиру і наростити необхідну м’язову масу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів