Названі продукти, що викликають неприємний запах тіла 

Деякі харчові звички здатні звести нанівець ефект від дезодоранту чи дорогих парфумів, так як вживання певних продуктів досить сильно впливає на запах тіла.

Раніше дослідники з’ясували, що жінки, які не вживають м’ясо, «пахнуть приємніше» аніж далекі від вегетаріанства дами.

За словами Ірини Першин, м’ясо, повільно переварюючись в шлунку і кишечнику, задіює ряд травних ферментів. Продукти розщеплення білка, змішуючись з бактеріями, провокують особливий, не завжди приємний запах.

Нейтралізувати його допоможуть гречка і велика кількість зелені на гарнір.

Також у деяких людей після трапези з тунцем, фореллю і іншими морепродуктами розвивається так званий синдром рибного запаху – триметиламінурія. Звідси неприємний запах, перебити який допоможуть горіхи.

В процесі травлення ряд овочів виділяють гази та можуть стати причиною виникнення запаху сірки або аміаку. Такий ефект можна очікувати після трапези з капустою – цвітною, звичайною або броколі.

Від продуктів не варто відмовлятися. Просто слід регулювати їх кількість в раціоні і вживати в тушкованому або вареному вигляді.

Варто бути обережнішим і зі спаржею. Вона провокує появу їдкого «аміачного» запаху сечі. Щоб цього уникнути, рекомендується з’їсти після страви зі спаржею яблуко або апельсин.

Джерело

Поділись


Новини партнерів