Медики попередили про вітаміни, зловживання якими може закінчитись злоякісною пухлиною

Деякі вітаміни в надлишку можуть викликати ракові пухлини.

Про це повідомив професор Інституту харчування при Університетській клініці Шлезвіг-Гольштейн Мартін Смоллич, стаття якого опублікована в журналі Die Zeit.

До цього вважалося, що такі вітаміни, як С або В не шкодять здоров’ю, а їх надлишок виводиться з організму через сечу.

У статті Мартіна Смоллича говориться, що надлишок вітамінів групи В (В6, В9 або В12) може спровокувати рак легенів або інші ракові утворення.

Вчений провів ряд досліджень, щоб довести, що багато вітамінів в надлишку можуть призвести до онкології. Смоллич повідомляє, що він провів більше 20 експериментів, які були присвячені вітамінів В-групи та їх взаємозв’язок з раком. Професор зазначив, що чим більше людина прагне до вживання цього вітаміну, тим вище у неї ризик розвитку захворювання.

Серед його генетичних аналізів були також виявлені люди, у яких було перевищено стан вітаміну В12. Він зазначив, що саме ці люди були генетичними володарями раку легенів.

Професор нагадує, що за рекомендаціями суспільства харчування, дорослій людині достатньо щодня вживати 4 мкг вітаміну В12, за даними Федерального інституту оцінки ризиків, людина повинна в день з’їдати близько 25 мкг цього вітаміну.

Він зазначає, що в аптеках продається вітамін В12, з добовою дозою 1000 мкг.

Поділись


Новини партнерів