Сім простих способів знизити рівень холестерину

Підвищений рівень холестерину – причина утворення бляшок в судинах, що підвищують ризики інсульту і інфаркту. На щастя, є прості способи домогтися зниження холестерину.

Їсти вівсянку. В ідеалі потрібно їсти кашу з цільного вівса, а якщо його немає – з грубих пластівців, але тільки не з пакетика швидкого приготування. Клітковина вівса ефективно допомагає знизити рівень холестерину ЛПНЩ (ліпопротеїни низької щільності), небезпечного своїм налипанням на стінки судин.

Вживати горіхи. Не обов’язково волоські. Будь-які. Всі види горіхів забезпечують організм тим типом жирних кислот, які захищають кровоносні судини від холестеринових бляшок. Для цього рекомендується щодня з’їдати близько 45-50 грамів горіхів.

Ходити пішки. На ходьбу потрібно витрачати щодня не менше 30 хвилин – це підвищує здатність організму очищати кров від жиру після їжі. Лікарі навіть відзначають, що такої норми достатньо дотримуватися лише п’ять днів в тиждень. Чим більше людина рухається, тим краще провідність її судин і стан судинних тканин, це головний принцип.

Менше їсти поза домом. Готові страви в більшості випадків повні насичених жирів, калорій і натрію. Нерідко з метою економії їжа смажиться в одній і тій же олії кілька разів, в супи для густоти додається борошно, овочеві страви готуються з зіпсованих плодів. Багато спостережень підтверджують: їжа, яка готується людиною вдома, набагато корисніша в плані підтримки стрункості і здоров’я.

Пити воду. Щоб очищати організм від поганого холестерину, важливо пити достатню кількість води. Така звичка на 50% знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Нормально спати. У людей, які недосипають або, навпаки, сплять занадто багато, рівень холестерину змінюється в гіршу сторону. Це пов’язано з тим, що метаболічні процеси, що впливають на вміст холестерину, відбуваються вночі.

Відмовитися від кави. Дослідження, що проводилося в США, показало, що у людей, які пили по дві чашки кави в день або більше, рівень холестерину був значно вищий в порівнянні з тими, хто до кави був байдужий.

Джерело

Поділись


Новини партнерів