Фахівці назвали напої, від яких краще відмовитися після 50

Після 50 років в організмі сповільнюються метаболічні процеси, що позначається на роботі внутрішніх органів. Медики радять коригувати свої харчові звички з урахуванням цієї особливості.

Отже, в організмі «за 50» повільно, але вірно збільшується частка жирової тканини і скорочується частка м’язової. Людина може з подивом виявити, що у неї підвищений рівень цукру в крові або високий холестерин, а також наявна гіпертонія.

Гастрономічні звички в цьому віці потрібно міняти, щоб не дати розвинутися несприятливим процесам. Коригувати слід не тільки підхід до їжі, але і до пиття.

Алкоголь. Безпечних доз алкоголю не існує. Етанол, що міститься в алкогольних напоях, в будь-якому випадку пригнічує головний мозок і порушує роботу печінки, негативно діє на слизову оболонку стравоходу і шлунку. Чим людина старша, тим більше зношеним стає її шлунок. Вживання міцних алкогольних напоїв, що ушкоджують його слизову, значно підвищує ризик раку травної системи.

Кава. Багато вчених заперечують негативний вплив кави на роботу серця і судин. Але після 50 років при наявному підвищеному тиску від кави лікарі рекомендують все ж відмовитися. На їхню думку, в цьому випадку напій підвищує ризики гіпертонічного кризу та інсульту. Також, до речі, вони радять не пити міцний чай.

Зелений чай. Пити його рекомендується з великою обачністю – кофеїну в зеленому чаї може бути ще більше, ніж у каві. Віддавати перевагу слід трав’яним чаям, настоям шипшини, ромашки.

Солодка газована вода. Активне споживання цукру після 50-ти загрожує серйозною надбавкою у вазі, що в свою чергу підвищує ризик запальних процесів, здатних порушувати будь-які органи і тканини. На думку медиків, потрібно прагнути обмежувати споживання цукру, щоб остаточно не «вбити» обмінні процеси в організмі.

Фруктові соки. Свіжовичавлені соки містять занадто велику кількість цукру, що є надмірним навантаженням для підшлункової залози. Краще їсти просто фрукти – їх клітковина захищає від отримання ударної дози цукру.

Джерело

Поділись


Новини партнерів