Спеціалісти розповіли, про яку хворобу може свідчити гіркота в роті 

Гіркота в роті може бути наслідком багатьох причин: вживання гострої їжі або алкоголю. Однак коли людина відчуває її постійно, необхідно звернутися до лікаря, так як це може бути причиною серйозної патології.

Проблеми з зубами

Часто гіркота може супроводжуватися неприємним запахом з рота. В такому випадку необхідно звернутися до стоматолога, так як причин може бути безліч. Неприємні відчуття викликає як звичайний карієс, так і пародонтоз.

Хвороби шлунково-кишкового тракту

Гастрит і панкреатит можуть також стати причиною гіркоти у роті. У таких захворювань також є характерні симптоми. Наприклад, здуття живота, нудота, блювота, болі в животі та інші “класичні” ознаки захворювань шлунку.

Дисфункція жовчного міхура

Коли цей орган просто так викидає жовч в організм, це супроводжується неприємними особливостями. У більшості випадків лікарі призначають лікування таблетками і вітамінами, але при жовчнокам’яній хворобі може знадобитися і хірургічне втручання.

Отруєння важкими металами

Коли мідь, ртуть або свинець потрапляють в організм, вони викликають гіркоту в роті. Якщо у людини був контакт з важкими металами, а потім проявився подібний симптом, необхідно звернутися до лікаря, не чекаючи більш серйозних ускладнень.

Аутоімунні захворювання

До них відноситься, наприклад, цукровий діабет. Всупереч своїй назві, хворі часто відчувають гіркоту в роті, і це стає одним з ранніх симптомів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів