Дієтологи розповіли, з якими хворобами в жодному разі не можна їсти диню

У серпні в Україні традиційно прийнято їсти диню – цей запашний плод має багато корисних властивостей, однак існують застереження для її споживання.

Диня в своєму складі має цукор, вітаміни, каротин, фолієву і аскорбінову кислоту, солі заліза, калій, магній і клітковину. Вона має антиоксидантний ефект і добре втамовує спрагу.

При цьому їсти диню варто з обережністю, адже вона досить важкий продукт для травної системи. Медики категорично забороняють вживання цього фрукта людям, хворим на цукровий діабет, і тим, у кого є загострення виразкових хвороб. Також краще не вживати диню вагітним і годуючим мамам.

Щоб не отримати розлад шлунка, споживаючи диню, потрібно дотримуватися деяких правил: не поєднувати цей плід з холодною водою, алкоголем, молочними продуктами, та не їсти її на голодний шлунок.

Перед вживанням плід необхідно обов’язково мити в теплій воді з милом. Таким чином прибираються токсини, що містяться на шкірці дині. Також залишки ароматного жовтого фрукта необхідно зберігати в холодильнику не більше п’яти діб.

Джерело

Поділись


Новини партнерів