Фахівці розповіли, як визначити невиліковну хворобу по запаху 

Учені з Манчестерського університету дізналися, як пахнуть різні хвороби. Справа в тому, що при певному захворюванні у людини в організмі відбуваються хімічні процеси, які виділяють різні запахи.

Хвороба Паркінсона

Вчені стверджують, що у цього захворювання мускусний запах. Він з’являється в результаті накопичення бактерій і грибків в шкірному салі. Ця речовина виділяється більш інтенсивно при хворобі Паркінсона. Через це запах стає більш їдким.

Хвороба Альцгеймера

Лікарі стверджують, що запах цього захворювання може з’явитися ще задовго до того, як його діагностують у людини. Стало відомо, що аромат у людини, схильної до цієї хвороби, може проявитися у вигляді запаху житнього хліба. Однак, він буде більш м’який, ніж у хвороби Паркінсона. Наприклад, шкіра хворого пахне дріжджами, а в міру розвитку “Альцгеймера” аромат посилюється.

Туберкульоз

Тут вчені виділяють два запахи. Про хворобу можна зрозуміти по шкірі людини: вона починає пахнути мокрим коричневим картоном. Також в диханні присутній запах несвіжого пива, який прогресує разом з розвитком хвороби.

Цукровий діабет

Повідомляється, що у діабету запах солодкий, цитрусовий. Може нагадувати фрукти: апельсин, грейпфрут, ананас і лимон. Крім того, медики з’ясували, що протягом дня аромат може змінюватися, як і його інтенсивність. Це залежить від рівня глюкози в крові людини і того, як вона за ним стежить.

Рак

Вчені давно вивчають цю хворобу і намагаються діагностувати її якомога раніше. Однак, запах може з’являтися тільки тоді, коли у людини перша або друга стадія. Від хворих оточуючі відчувають грибний або дріжджовий запах. Все залежить від органу, який вразила пухлина. Також аромат може змінюватися в залежності від ремісії людини.

Джерело

Поділись


Новини партнерів