Коли головний біль небезпечний для життя: 5 тривожних ознак

Існує близько трьох сотень типів головного болю. На жаль, далеко не всі вони викликані змінами погодних умов або стресовими ситуаціями. Іноді головний біль є тривожним сигналом, який говорить про розвиток серйозного захворювання. Наступні симптоми допоможуть вчасно розпізнати недугу і вжити відповідних заходів.

Погіршення зору

Коли крім головного болю, який має пульсуючий і односторонній характер, вас турбує погіршення зору – це явні симптоми мігрені. Якщо такі ознаки з’являються регулярно, не терпіть – обов’язково запишіться на прийом до невролога. Мігрень – не нешкідливе захворювання: сьогодні це одна з причин інсультів у молодому віці.

Оніміння + порушення мови

Такі ознаки, що супроводжують біль в області чола або очей, можуть сигналізувати про аневризму судини головного мозку, при якій спостерігається розширення артерії головного мозку. Стінки судини при цьому стоншуються. Захворювання може призвести до смерті або неврологічних розладів різного ступеня тяжкості, пов’язаних з пошкодженням тканин головного мозку.

Проблеми з концентрацією уваги

Вам складно зосередитися? Це може свідчити про струс мозку. Дане захворювання не обов’язково супроводжується втратою свідомості і блювотою. А ось головні болі і проблеми з концентрацією уваги – практично неодмінні його симптоми. Якщо ви помітили у себе ці ознаки – негайно запишіться на прийом до лікаря.

Нічні пробудження

Не можете заснути або часто прокидаєтеся протягом ночі від нестерпного головного болю? У цій ситуації зволікати ні в якому разі не можна – сильний головний біль є одним із симптомів раку мозку.

Біль у шиї + висока температура

Дані ознаки можуть говорити про початок розвитку менінгіту – бактеріальної інфекції, яка вражає спинний мозок. Це захворювання зустрічається не так вже й часто, проте може привести до смертельного результату, тому дуже важливо якомога раніше виявити його початкові симптоми.

Джерело

Поділись


Новини партнерів