Дієтолог назвала сім продуктів, які допомагають худнути

Відомий австралійський дієтолог Хлоя Маклеод радить тим, хто хоче схуднути, додати в свій раціон продукти – джерела білка, кальцію і вітамінів.

Хлоя Маклеод дала інтерв’ю, в якому повідомила, що не вірить в дієвість якихось окремих дієт в справі схуднення – виняток, на її погляд, становить лише середземноморська дієта як найбільш збалансована. Експерт вважає, що для позбавлення від зайвої ваги потрібно дотримуватися не дієти, а продуманого раціону харчування.

У ньому, за словами Хлої, повинні бути присутніми продукти, що забезпечують організм поживними речовинами і в той же час забезпечують прогрес в боротьбі із зайвими кілограмами.

Які конкретно продукти рекомендує дієтолог:

Горіхи – строго несолоні і не більше однієї жмені в день.

Яблучний оцет: його можна додавати в салати, оцет знижує рівень цукру в крові і активізує обмін речовин.

Інжир – це джерело кальцію, визнаного борця з надмірним жиром в тілі.

Яйця – найкраще джерело добре засвоюваного організмом білка, важливого для підтримки м’язів, розвиненість яких забезпечує зменшення жирового прошарку.

Кориця. У кориці міститься речовина ціннамальдегід, що діє як жироспалювач. Під його дією в організмі зростає активність ряду генів і ферментів, що впливають на швидкість ліпідного обміну.

Овочі. Їх вітаміни та клітковина – незамінні в справі схуднення.

Зелень. Існують отримані в дослідженнях дані про те, що регулярне вживання листових овочів і зелені призводить до зниження ваги навіть за відсутності інтенсивних фізичних навантажень. Це відбувається через вплив зелені на механізми апетиту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів