7 корисних для здоров’я властивостей малинового варення

Варення з малини може володіти всіма корисними властивостями, характерними для свіжої ягоди.

Покращує захист від раку. 16 серпня в світі відзначається День малинового варення. Як змогли переконатися дослідники, споживати малину неймовірно корисно – наприклад, тим, що робить організм більш стійким до виникнення раку. Той факт, що малина володіє антиканцерогенним ефектом, підтвердили випробування американських фахівців з Університету Клемсона. Ці вчені з’ясували, що при впливі екстракту малини на клітини пухлини кишечника злоякісні клітини знезаражуються. Малина – антиоксидант: вона містить особливу кислоту, яка блокує розвиток і ділення ракових клітин.

У свою чергу російський лікар-терапевт Таміла Тулпарова зазначає, що варення з малини, яке не пройшло процедуру варіння, має ті ж властивості, що і свіжі ягоди.

Виявляє бактерицидні властивості. За словами фахівців, малинове варення має бактерицидний ефект і може бути корисним при лікуванні герпесу. Якщо змащувати варенням з малини уражену ділянку, висип проходить. У малиновому варенні містяться фітонциди – природні антибіотики. За рахунок фітонцидів малинове варення забезпечує відмінний антимікробний ефект.

Корисне при ряді хвороб. У ягодах малини міститься мідь, завдяки якій покращується стан шкіри, а також забезпечується гарний настрій.

На думку медиків, малинове варення повинно бути на столі у людей, які страждають від радикуліту, хвороб суглобів і шлунково-кишкового тракту, нирок, крові, а також у тих, хто страждає від підвищеного тиску.

Профілактика старіння і тромбів. Лікар-терапевт пояснює: малина здатна сповільнювати старіння тканин. Натуральне малинове варення добре розріджує кров і завдяки цій властивості корисне як засіб для профілактики тромбоутворення.

Захищає від анемії. Лікарі рекомендують з’їдати вагітним жінкам по чайній ложці малинового варення три рази в день. Це допомагає збільшити гемоглобін, адже в малині міститься велика кількість заліза.

Допомагає від набряків. Малинове варення має сечогінну дію і може бути корисним для позбавлення від набряків, – але строго за умови, що набряклість не пов’язана з проблемами в роботі нирок або сечовидільної системи.

Покращує стан при застуді. Малинове варення в разі застуди допомагає зменшити кашель, пом’якшити біль в горлі. У малині міститься природна ацетилсаліцилова кислота, що надає на організм людини жарознижуючий ефект, тому малинове варення рекомендується вживати при підвищеній температурі як жарознижуюче. Крім цього на відміну від аспірину малинове варення не провокує розвиток виразки шлунка і гастриту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів