Нудота і низький тиск: лікарі назвали ознаки початку діабету

Експерти: як знизити ризик діабету під час пандемії

Виявити діабет на початкових стадіях розвитку дуже складно. Британські лікарі розповіли, що допомагає дізнатися про дане захворювання і своєчасно звернутися за допомогою.

При цукровому діабеті в організмі виробляється недостатня кількість гормону інсуліну, який відповідає за доставку до клітин глюкози в потрібній кількості. Через нестачу інсуліну відбуваються порушення в усіх видах обміну речовин і збільшується рівень вмісту цукру в крові, що дуже шкідливо для здоров’я в цілому. При діабеті підвищується ризик розвитку інсульту, ниркової недостатності, інфаркту міокарда, гангрени кінцівок, сліпоти. Крім того, різкі коливання цукру в крові, характерні для цієї патології, викликають загрозливі для життя стани: гіпо- і гіперглікемічна коми.

Британські фахівці встановили, що симптомами початку розвитку діабету можуть бути блювота і нудота.

«Часті блювоти і нудота в сукупності з низьким кров’яним тиском говорять про початок розвитку цукрового діабету», – заявили лікарі.

Медики наголошують: дні, коли трапляються епізоди з проявом таких симптомів, необхідно фіксувати. Також слід звертатися за медичною допомогою.

Лікарі нагадали, що діагностувати цукровий діабет на початку його появи у людини дуже складно. Більш ніж в 70% випадків цукровий діабет 2-го типу починається безсимптомно, і часто діагностується, коли вже формуються відхилення, наприклад, сліпота, атеросклероз судин нижніх кінцівок.

Серед інших клінічних проявів діабету експерти виділяють сухість у роті, спрагу, часте сечовипускання, зниження маси тіла, слабкість, стомлюваність. Також на захворювання можуть вказувати шкірні прояви, наприклад, почастішали гнійничкові або грибкові захворювання.

Джерело

Поділись


Новини партнерів