Лікарі назвали продукти, які можуть захистити від раку і інфарктів

Вживання багатих флавоноїдами продуктів харчування знижує ризик смертності від найбільш поширених причин. Такі висновки зроблені на основі вивчення дієти 53 000 людей.

Дослідники з австралійського Edith Cowan University спостерігали за харчуванням більше 50 000 людей і їх здоров’ям протягом 23 років. Було встановлено, що вживання щодня не менше 500 мг флавоноїдів значно знижує ризик смертності від раку або хвороб серця. Флавоноїди – це компоненти, які у великій кількості зустрічаються в яблуках. Таким чином, вживання яблук, а також апельсинів, броколі або чорниці, виявилося максимально корисним для здоров’я людини. Науково доведено, що флавоноїди зберігають здоров’я кровоносних судин і зменшують рівень запалень, пов’язаних як з хворобами серця, так і з пухлинами.

Отримані висновки надзвичайно важливі, оскільки вони підкреслюють значний потенціал правильного харчування в справі запобігання раку і хвороб серця, як вважають автори дослідження. Вони підкреслюють, що необхідно вживати найрізноманітніші джерела флавоноїдів, наявні в рослинних продуктах і напоях. Показника в 500 мг в день можна легко досягти за допомогою дієти. Наприклад, за рахунок споживання однієї чашки чаю, одного яблука, одного апельсина, 100 г чорниці і 100 г броколі. Це дасть нашому організму значну різноманітність флавоноїдів в достатньому обсязі.

Приблизно 7,8 млн людей в різних країнах світу померли раніше терміну в 2013 році. Однією з причин ранньої смертності є нестача фруктів і овочів в раціоні, тобто їх кількість на рівні менше 800 г в день. Значне число смертей пов’язано з хворобами серця і пухлинами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів