Медики знайшли прості “ліки” від безсоння

Хочете відчути себе іншою людиною? Прийміть душ! Ну, або гарячу ванну – все залежить від того, які цілі ви переслідуєте.

Після напруженого і стресового дня, конфліктів і проблем, кожна людина має потребу у відпочинку і усамітнення. А ванна якнайкраще підходить для релаксу.

Результати досліджень, оприлюднені американськими експертами, показали, що люди, які регулярно приймають ванну перед сном, засипають швидше і сплять краще. Крім того у всіх учасників, які влаштовували собі гарячі водні процедури перед сном, збільшувався період повільного сну, а також поліпшувався фізичний і емоційний стан.

Ось тільки за словами вчених, температура води повинна становити 42 градуси за Цельсієм, а проводити процедуру варто за годину до сну. Відразу перед засипанням цього робити не варто, так як користь від теплої ванни настає тільки після 20 хвилин лежання у воді.

Всьому цьому є логічне пояснення. Фахівці стверджують, що глибокий сон приходить, коли температура тіла опускається нижче середньої денної. Саме зниження температури людського тіла сигналізує організму про необхідність лягати спати. Тому тепла ванна в якійсь мірі обманює людський організм.

Для кращого ефекту вони також рекомендують додавати в воду хміль, валеріану, мелісу, збори лікарських трав, ефірні олії м’яти і ромашки.

Ось тільки навіть для прийняття ванни можуть бути протипоказання, тому не варто забувати про обов’язкову консультації з лікарем перед застосуванням даного методу.

Крім того, лікарі радять не дивитися телевізор і не користуватися комп’ютером (і навіть телефоном) хоча б за півгодини до того, як лягати спати. Замість цього краще почитати книгу. Доведено, що читання книг дозволяє розслабитися, і сприяє швидкому засипанню і міцному сну.

А ще щоб швидко заснути – достатньо не їсти жирної і важкої їжі за три години до сну. Саме ситна вечеря є частою причиною безсоння.

Джерело

Поділись


Новини партнерів