Лікарі назвали найнебезпечніший гігієнічний засіб

За версією американських лікарів звичайнісінька ватяна паличка, очолила список найнебезпечніших косметичних засобів, які застосовують люди при догляді за своїм тілом.

Фахівці заявили, що спочатку ватяні палички створювали зовсім не для чищення вух, а для взяття проб біологічних матеріалів в хірургії. Свідомі виробники тампонів навіть попереджають громадян про те, що виріб не призначений для очищення внутрішніх частин вуха.

За словами лікарів, насправді палички створюють в вухах сірчані пробки або ж сприяють набряклості вушних раковин, оскільки чим глибше вони входить в вухо, тим глибше “ховається”  секреція, що виробляється сірчаними залозами зовнішнього слухового проходу.

Насправді сірка служить для очищення й змащення слухових каналів, а також є захист від бактерій, грибків і комах. Тобто, позбавляючись від сірки у вухах, людина практично позбавляє вухо природного захисту.

Також існує ймовірність пошкодити барабанну перетинку, дуже старанно колупаючи паличкою в вусі.

Ватяна паличка може, крім того, привести до запальних процесів, що, цілком ймовірно, закінчаться хронічним отитом або навіть менінгітом з подальшим абсцесом мозку.

Однак, брудні вуха – це теж не дуже добре. Тому медики радять очищати свій зовнішній слуховий прохід мізинцем під час прийняття ванни попередньо намиливши палець.

Джерело

Поділись


Новини партнерів