Вчені розповіли, чому з’являється сиве волосся

Чи є благородна сивина ознакою мудрості або це все таки наслідки стресу? А може волосся сивіє від сонця? Давайте розберемося.

Існує думка, що сивина – це наслідок наближення старості. Міф. Волосся сивіє у всіх. Але те, в якому віці почне сивіти волосся, залежить від індивідуальності кожної людини.

Меланін, відповідає за колір нашого волосся, і без ферменту щитовидної залози – він не виробляється. Правда ! На вироблення тирозинази можуть впливати: генетика (існують такі сім’ї, в яких рання сивина закладена генетично), гіперфункція щитовидної залози і деякі інші захворювання, порушення обміну речовин, що призводить до дефіциту тих чи інших мікроелементів.

При дефіциті вітаміну В5, який знаходиться в рибі, м’ясі, горіхах і пивних дріжджах, також можливо раннє посивіння волосся. Якщо змінити раціон харчування, тоді можна не тільки сповільнити появу сивого волосся, але також можливо відновити вже посивіле волосся.

Якщо вирвати один сивий волос, то на його місці виросте дві сиві волосини. Міф , заснований на тому, що сивина поширюється. Вченими доведено, якщо волосся вирвати з однієї цибулини, то вона активує сусідню.

Сиве волосся міцніше і товстіше, ніж інше. Це оптичний обман. Темне завжди менше, ніж світле. На міцність волосини це не впливає. Але візуально сива копиця волосся здається більшою.

До сивини призводить стрес і різні травми. Навколишнє середовище, звичайно ж впливає на обмін речовин, який в подальшому може призвести до посивіння волосся. Але то що людина може втратити за одну ніч меланін у волоссі – це міф .

Дуже часто говорять, що сиве волосся – сірого кольору. Це не зовсім точне визначення. Волосся, швидше за все, має жовтуватий відтінок, завдяки залишкам меланіну. Відтінок може змінюватися в залежності від початкового кольору волосся.

Сонячні промені впливають на появу сивини. Це оман. Волосся дійсно трохи знебарвлюються під впливом сонця, але до сивини йому далеко.

Гендерна приналежність так само не впливає на сивину. На появу сивини впливає генетика і обмін речовин – в цьому не сумніваються на сто відсотків. Наявність або відсутність багатого життєвого досвіду не має ніякого значення.

ДЖЕРЕЛОhyser
Поділись


Новини партнерів