Ранок без кави: 5 продуктів, які допоможуть прокинутися

Дискусії про шкоду і користь кави ведуться, з тих самих часів, як вона увійшла в раціон людини. Більшість починає свій ранок з підбадьорливого напою, але мало хто знає, що існують і інші варіанти, які допоможуть подолати сонливість.

Авокадо

Цей фрукт володіє волокном, яке допомагає підтримувати стійкі рівні енергії. Крім того, він перетравлюється повільніше, ніж прості вуглеводи. Вони в свою чергу можуть довгий час використовуватися як джерело енергії.

Банан

Багаті калієм і вітамінами групи В, банани трохи уповільнюють травлення, сприяючи збереженню стабільного рівня цукру в крові. Для тих, хто бореться із зайвою вагою, дієтологи рекомендують вживати цей фрукт в першій половині дня.

Темний шоколад

Темний шоколад містить фенілетиламін – речовина, яка перебудовується в організмі в ендорфіни, або «гормони щастя», а також дає хороший заряд бадьорості.

Холодна вода

Зневоднення є однією з причин втоми. Пийте побільше води, особливо вранці.

Яблука

Яблука містять бор, який підвищує пильність організму. Що в свою чергу підвищує увагу до деталей. Також ці звичайні фрукти дуже багаті кверцетином. Він проявляє властивості вітаміну, антиоксиданту, протинабряклого, протизапального і спазмолітичного засобу. Він втручається в роботу м’язових клітин і змушує їх виробляти більше енергії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів