Медики розповіли, як по шкірі визначити розвиток діабету 2 типу

Медики з Великобританії представили увазі ознаки, за якими можна визначити ймовірний розвиток діабету 2 типу за станом шкіри. Матеріал відповідного змісту опублікувало закордонне видання Express.

Діабет 2 типу є довічним захворюванням, яке вимагає щоденного моніторингу. Це означає, що підшлункова залоза людини не виробляє достатньо інсуліну для контролю рівня цукру в крові. Це може призвести до серцевих захворювань і інсультів. Тому вкрай важливо своєчасно виявити застережливі ознаки.

Одним з попереджувальних знаків є гіперпігментація шкіри. Стан характеризується потемнінням в певних областях, таких як шия і пахвові западини, пах, ділянки між пальцями.

Шкіра при цьому може свербіти або неприємно пахнути. Серед інших ознак захворювання: прискорене сечовипускання, постійне відчуття спраги, втома, безпричинна втрата ваги, свербіж в інтимній області, часте діагностування молочниці, тривале загоєння ран, погіршення зору.

Лікарі відзначають, що здорова дієта і підтримка активності допомагають тримати рівень цукру в крові під контролем. Серед порад, що стосуються раціону: крохмалисті вуглеводи при кожному прийомі їжі, а також фрукти і овочі. Дві порції жирної риби в тиждень повинні бути обов’язково. Не менш важливо обмежити вживання солі і цукру.

ДЖЕРЕЛОНОВИНИ N
Поділись


Новини партнерів