Лікар пояснила, кому категорично не можна їсти зелену цибулю

Про те, що далеко не всім можна їсти зелену цибулю, розповіла лікар-дієтолог Вікторія Савицька. За її словами здоровим людям вживати в їжу зелену цибулю корисно для відновлення крові. Крім того, зелена цибуля – це чудове джерело протиракового вітаміну С: в невеликому пучку з 5-7 гілочок міститься його денна норма. Крім цього, зелене “пір’ячко” цибулі забезпечує організм вітамінами В1 і В2, дуже важливими для роботи імунної та нервової систем.

Проте, попередила лікар, при судинних порушеннях зелена цибуля протипоказана.

«При схильності до стрибків тиску і гіпертонії вживати зелену цибулю щодня і у великих кількостях протипоказано. У цьому випадку вона може викликати спазм судин. Зелена цибуля не рекомендована при захворюваннях серця і венозної системи», – повідомила Вікторія Савицька.

Зелена цибуля відрізняється підвищеним вмістом вітаміну К – в 100 грамах цибулі міститься 167 мкг цього вітаміну, що становить більше двох рекомендованих денних норм. Тим часом, вітамін К підвищує згортання крові, що небезпечно для людей, схильних до утворення тромбів в судинах.

Джерело

Поділись


Новини партнерів