Чому не можна пити вчорашній і дуже міцний чай: відповідь фахівців

Деякі люди для економії часу або фінансів п’ють чай, який був заварений раніше. Але це виявляється дуже шкідливо для здоров’я. Вже через годину після заварювання в чаї з’являються шкідливі бактерії. Підбадьорливий напій стає сприятливим середовищем для їх проживання. Вони активно там розмножуються. А якщо після заварювання пройшла доба, то вітамінів і корисних речовин в чаї практично не буде.

А ще в чаї починають відбуватися процеси окислення. Тоді цей напій навіть можна вважати небезпечним. Про небажані процеси свідчить плівка, яка утворилася на поверхні чаю. Найчастіше це можна помітити в чорному чаї. Це означає, що чорний чай правильно заварюється всього один раз. Оптимальний час, за який потрібно випити цей напій – п’ятнадцять хвилин.

В жодному разі не потрібно використовувати заварку, яка вже лежала більше однієї години.

Також не потрібно вживати чай «народним» способом. Згідно з ним, робиться дуже міцний чай, а потім виходячи зі своїх потреб настій розводять окропом. Таке чаювання завдає великої шкоди здоров’ю людини. Зокрема, від цього страждає шлунок, також можна відчути головний біль і навіть тремтіння в тілі. Організм отримує велике навантаження, до того ж, свіжий чай пити набагато приємніше.

Багатьом людям подобається пити міцний чай. Вони кажуть, що міцний чай дарує їм бадьорість і свіжість на весь день. Але насправді він завдає серйозної шкоди здоров’ю. Чому краще відмовитися від такого напою?

Якщо вивчити склад чайної заварки, то в ній міститься теїн, тембромін і теофілін. Якщо дані речовини вжиті у великих дозах, то організм любителя чаю отримує величезне навантаження. Практично всі органи людини починають працювати в стресовому режимі. Після вживання міцного чаю частішає пульс, дихання, підвищується тиск, в кров викидається цукор. Деякі люди починають скаржитися на запаморочення і нудоту, біль в животі.

Не всі відчувають дані побічні ефекти, але це не означає, що організм не страждає.
Навіть якщо людина любить звичайний неміцний чай, потрібно дотримуватися оптимального часу для заварки даного напою, що бадьорить. Не потрібно залишати заварку більше однієї хвилини.

В результаті подібного заварювання чай буде смачним і корисним, а рівень кофеїну залишиться в нормальних межах.

Джерело

Поділись


Новини партнерів