Небезпечні симптоми серцевого нападу, які зустрічаються тільки у жінок

Однією з основних причин передчасної смерті в світі є серцевий напад, пише Noticieros Televisa. Хоч він найчастіше відбувається раптово, іноді людина отримує попереджувальні сигнали. І деякі з них зустрічаються тільки у жінок.

Шість симптомів, які кожна жінка повинна брати до уваги, щоб не стати жертвою зупинки серця:

1. Біль в руках, спині, шиї і щелепі.

Зазвичай із зупинкою серця пов’язаний біль в лівій руці, проте є й інші болі, які можуть попередити про можливість зупинки серця і які можна сплутати з різними захворюваннями. Якщо біль у спині, руках, шиї та щелепі постійна і прогресує, вам слід якомога швидше звернутися до лікаря.

2. Нудота і біль в животі.

Деякі симптоми зупинки серця плутають з симптомами грипу, печії або харчового отруєння. Деякі жінки стверджували, що відчували тиск в шлунку.

3. Холодний піт.

Хоча холодний піт у жінок пов’язаний з занепокоєнням і стресом, якщо ці симптоми не з’являлися раніше, краще звернутися до лікаря, щоб виключити більш серйозну проблему.

4. Запаморочення і проблеми з диханням.

Ці дві ознаки – коли немає очевидної причини – не повинні бути пропущені. Жінки, які перенесли серцеві напади та інсульти, повідомляють, що вони немов би пробігли марафон, незважаючи на те, що вони не робили ніяких фізичних зусиль.

5. Сильна втома.

Втома спостерігається навіть після відпочинку, і вона настільки виражена, що заважає виконувати основні завдання. Наявність втоми через фізичні навантаження, які раніше виконувалися без будь-яких труднощів (наприклад, підйом по сходах), може вказувати на наявність проблем в серцево-судинній системі.

6. Біль і тиск в грудях.

Хоча цей симптом зустрічається у обох статей, у жінок біль виникає по всій грудній клітці, а не тільки в лівій області, як у чоловіків. Якщо дискомфорт зберігається протягом декількох хвилин, необхідно звернутися до лікаря.

Важливо відзначити, що виникнення цих симптомів не є гарантією того, що буде зупинка серця, але їх комбінації є попереджувальним сигналом, який не слід ігнорувати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів