Чому небезпечно розбавляти кип’ячену воду сирою

Багато людей розбавляють кип’ячену воду сирою і вважають це прийнятним. Насправді, такі дії можуть бути небезпечними для організму. На сьогоднішній день існує кілька теорій про таку заборону.

Згідно із загальноприйнятою думкою, розбавлення води може викликати нудоту, блювоту, кишковий розлад, зниження імунітету, а також розвиток хронічних захворювань.

Багато лікарів вважають, що ця заборона прийшла до нас ще з давніх часів, коли люди кип’ятили воду з колодязів та озер, щоб знезаразити. А при розведенні весь ефект знищення бактерій зникав. Але сьогодні ця заборона теж актуальна.

Справа в тому, що вода з-під крана також містить в собі солі і шкідливі домішки.

Особливо це актуально для людей, які живуть в старих будинках. Те, що тече з крана там може містити не тільки солі, але і метали і деякі хімікати. Справа в тому, що труби розташовані поруч. Так, в воду з-під крана можуть потрапляти відходи.

За допомогою кип’ятіння вода очищається, дезінфікується, а всі солі і домішки залишаються у вигляді накипу. У багатьох сім’ях прийнято спочатку фільтрувати воду, а потім кип’ятити. Це найправильніший спосіб очищення води.

Якщо змішувати очищену воду з сирою, всі шкідливі речовини, які з неї википіли, повернуться назад і процес буде безглуздим.

Джерело

Поділись


Новини партнерів