9 потужних продуктів для здоров’я щитовидної залози

Ваша щитовидка “скаже вам спасибі за ці продукти!

Щитовидна залоза є дуже важливим органом для нашого здоров’я, і якщо вона не працює добре, все тіло знаходитиметься в дисбалансі.

Щитовидка робить гормони важливі для нас, і ці гормони відповідають за усі функції, здійснювані нашим організмом: від швидкості спалювання калорій до пульсу.

Захворювання щитовидної залози мають близько 300 мільйонів чоловік у всьому світі, але більше половини випадків діагностується.

Харчування грає ключову роль у запобіганні і боротьбі з проблемами в щитовидній залозі.

Ми пропонуємо вам дізнатися про кращі продукти для щитовидної залози:

1. Риба

Зробіть звичкою їсти рибу, особливо морську. Вживання рибних страв (не смажених) хоча б 2-3 рази на тиждень значною мірою сприятиме правильній роботі щитовидки.

2. Продукти, багаті йодом

Йод потрібний в невеликих кількостях для функції щитовидної залози, а також жирового обміну, виробництва статевих гормонів і ряду біохімічних процесів.

М’язові спазми, головні болі, депресія, холодні ноги, холодні руки і збільшення ваги можуть бути сигналом дефіциту цієї речовини. Ось деякі продукти, багаті йодом:

– морепродукти

– морська сіль

– домашній рибний бульйон

– ананас

– артишок

– спаржа

– темна зелень.

Для використання організмом йод потрібний достатній рівень вітаміну А.

Надлишок йоду може бути токсичний для тіла, так що не рекомендується надмірне споживання водоростей або йодованої солі.

3. Бульйон з рибних голів

Наші предки часто використовували кістки і голову риб для приготування бульйонів, багатих мінералами, у тому числі йоду.

Крім того, голова риби є хорошим джерелом гормонів щитовидної залози, а також іншими речовинами, які живлять цю залозу.

Чотири тисячі років назад китайські лікарі омолоджували свої літніх пацієнтів супом з щитовидної залози тварини.

4. Ікра риб

Додайте ікру риби у свій раціон. Ікра завжди цінувалася багатьма народами за її здібності запобігати проблемам з щитовидною залозою, сприяти плодючості і додавали в раціон харчування вагітних жінок і дітей у фазі зростання.

5. Сирі овочі

Сирі овочі містять натуральні речовини, звані глюкозинолатами, які можуть негативно вплинути на вироблення гормонів щитовидної залози.

Серед цих овочів капуста, брокколі, брюссельська капуста, цвітна капуста.

Для того, щоб протидіяти цьому потенційна шкідлива дія на щитовидну залозу, просто зваріть ці овочі, злегка пригасіть, приготуйте на пару.

Іноді ці овочі можна вживати сирими в невеликих кількостях.

6. Насіння і зерна

Рекомендується вживати зерна, горіхи і ціле насіння, яке було замочене у воді впродовж 7-24 годин.

Застосовуйте це для квасолі, рису, нуту, сочевиці, пшениці, вівса і інших зернових культур, насіння і горіхів, які ви вживаєте.

Це нейтралізує потенційно шкідливі речовини для щитовидної залози.

Не слухається цього правила соя, тому що її анти-поживні речовини не нейтралізується цими процедурами. З цієї причини її застосування слід уникати.

7. Сіль

Рекомендується вживати сіль повністю, тобто, йод, що містить, у своїй природній формі. Кращими є гімалайська сіль.

8. Вітамін Д

Сонце є джерелом вітаміну D. І дослідження довело, що рівень вітаміну D був значно нижчий у людей, що страждають від гіпотиреозу.

9. Кокосова олія

Кокосова олія чудово підходить для щитовидної залози, зокрема, для гіпотиреозу.

Коли люди з гіпотиреозом (недостатнє виробництво гормонів щитовидної залози) починають споживати кокосову олію, вони часто повідомляють про підвищення енергії за рахунок поліпшення функції щитовидної залози.

Багато людей, які страждають від захворювань щитовидної залози здатні припинити застосування ліків для щитовидної залози повністю, коли вони починають споживати кокосову олію. Не припиняйте лікування без консультації з лікарем.

Зведення до мінімуму споживання цукру і крохмалю, оскільки високі рівні цукру в крові можуть шкодити регулюванню функціонування цієї залози.

Джерело

Поділись


Новини партнерів