Лікарі: набряки в ногах можуть вказувати на ряд небезпечних порушень

На думку британських лікарів, набряклість в ногах часто є маркером поганої працездатності серця і судин.

Медики називають стан набряклості «тихим вбивцею». Набряки нерідко залишаються непоміченими, при цьому з їх появою асоціюються ускладнення, здатні привести до збою в роботі життєво важливих органів.

Варикозна хвороба. Фахівці відзначають, що найпоширенішою причиною набряків ніг є хронічна венозна недостатність. При цьому відхиленні порушується нормальна робота клапанів вен, в зв’язку з чим порушується нормальний потік крові, і в венах, особливо підшкірних, починає рости тиск, створюючи передумови до варикозу.

«Набряки в області гомілки і стопи – це одна з перших ознак несприятливих змін в судинах», – констатують лікарі.

Підвищення тиску. З набряком ніг стикається більшість вагітних жінок. Експерти попереджають: раптовий і сильний набряк під час вагітності може вказувати на прееклампсію – ускладнення, при якому сильно піднімається артеріальний тиск і виникає загроза життю матері і дитини. У такій ситуації необхідно якомога швидше звертатися за медичною допомогою.

Тромбози. Одна з найнебезпечніших обставин, пов’язаних з виникненням набряків в ногах – це виникнення тромбів. На наявність тромбу може вказувати набряклість, яка супроводжується болем і почервонінням в зоні ураженої ділянки ноги.

Лімфостаз. Дане порушення характеризується накопиченням багатої білком рідини в міжклітинному просторі і також проявляється у вигляді набряклості ніг. Воно може вказувати на вади розвитку лімфатичної системи, онкозахворювання.

«Також набряки можуть сигналізувати про наявність серцевої недостатності, хронічних хвороб нирок, печінки. Займатися самолікуванням не варто. Незалежно від можливої ​​причини набряклості, краще звернутися до лікаря і вислухати його думку про це», – порадили фахівці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів