Чому потрібно займатися бігом: 7 причин

Біг може бути дуже корисним для здоров’я. Ми знайшли як мінімум 7 причин, через які слід почати займатися цим видом спорту. Але будьте обережні – бігати потрібно правильно, щоб не нашкодити самому собі!

Причина №1: Позбавлення від стресу

Дуже часто сучасна людина перебуває в стані стресу. Якщо почати бігати, то подібні проблеми можуть випаруватися самі собою. Біг дозволяє позбутися від надлишкової енергії, зайвих гормонів, які провокують головні болі, знесилення, нерви і поганий настрій.

Справа в тому, що під час бігу виробляються ендорфіни і дофамін, що відповідають за хороший настрій. Організм позбудеться від стресу, людина стане відчувати себе набагато краще. Тому біг – відмінний спосіб поліпшити настрій.

Причина №2: М’язовий тонус

Це, мабуть, одна з найголовніших причин, чому люди починають займатися бігом. М’язи стануть набагато сильнішими, а зайві кілограми почнуть зникати самі собою. Людина зможе позбутися від ненависних жирових відкладень за допомогою бігу, наростити м’язову масу замість цього. Про гарне тіло мріє, мабуть, кожна людина. А біг може це забезпечити.

Причина №3: ​​Уважність

Біг дозволяє відмінно поліпшити координацію, уважність. Причина криється в тому, що мозок працює під час занять спортом постійно – він оцінює обстановку навколо, наприклад, як мінімум для того, щоб уникнути перешкод. А найкраща координація дозволяє уникнути незграбності і в інших моментах життя.

Причина №4: Поліпшення імунітету

Імунна система під час бігу починає працювати набагато краще, в цьому, мабуть, ще одна найвагоміша причина почати займатися даним видом спорту. В організмі людини, яка бігає, створюється більше лімфоцитів, збільшується рівень «хорошого» холестерину, використовується великий об’єм легенів і зменшуються шанси утворення згустків крові, тобто тромбів. В результаті людина отримує багато плюсів для свого здоров’я.

Причина №5: Зміцнення кісток

Існує сумнівна думка, що від бігу кістки руйнуються. Але на ділі це не так. Кістки стають сильнішими, здоровими, так як повинні відповідати більш високим фізичним вимогам. До того ж людина, яка почне займатися бігом, поверне молодість своїй шкірі, так як фізичні навантаження стимулюють вироблення природного гормону росту.

Причина №6: Серце

Одна з найпоширеніших проблем зі здоров’ям, яка призводить до летального результату, – це серцево-судинні захворювання. А біг може допомогти в профілактиці цих недуг, так як він відмінно впливає на роботу головного м’яза в людському тілі. Заняття цим видом спорту допоможуть стінкам артерій стати більш еластичними, тому серце починає вживати менше зусиль для прокачування крові по організму. Серце стане сильнішим, буде працювати ефективніше. Крім того, біг дозволяє знизити ризик розвитку інсульту, тому ним варто почати займатися.

Причина №7: Поліпшення потенції

Чоловіки, що займаються бігом, набагато ефективніші і сексуальніші, ніж ті, хто нехтує спортом. Регулярний біг дозволяє поліпшити приплив крові до геніталій, а це підвищить лібідо і зробить з представника сильної статі ідеального коханця.

Джерело

Поділись


Новини партнерів