5 напоїв, від яких медики радять відмовитися

Медики закликали ретельніше контролювати своє питво і назвали напої, від яких краще відмовитися

Пакетований чай. Фахівцями були проаналізовані кілька десятків видів чаю, що продається в магазинах. В результаті в одинадцяти різновидах чаю в пакетиках була знайдена кишкова паличка, а в деяких були й сліди цвілі.

Газовані напої. Вони містять багато цукру. Занадто багато, щоб це пройшло непомітно для здоров’я. Наприклад, в баночці коли ємністю 0,33 літра може міститися від 6,5 до 8 шматків цукру. Медики попереджають: регулярне вживання цих напоїв сприяє не тільки повноті, але і діабету, серцево-судинних захворювань, старіння шкіри, урологічним проблемам.

Що стосується наслідків від газованої води, то вуглекислий газ, що міститься в них подразнює слизову шлунка і порушує моторику кишечника.

Розчинна кава. У ній міститься менше корисних речовин, ніж в заварній, а, крім них, – ще й речовини, що залишаються після тривалої промислової обробки. Якщо пити розчинну каву натщесерце, можна «заробити» серйозні проблеми зі шлунком – гастрит, виразку.

Кава «3 в 1». За словами медиків, в цьому напої міститься багато цукру, а замість молока в нього як правило додають замінники, в тому числі – на основі пальмової олії. Власне кави в такому напої мало, зате калорій – з надлишком.

Соки в пакетах. Радячи відмовитися від постійного вживання таких соків, медики порівняли їх ефект з дією солодких газованих напоїв: соки, стверджують вони, краще газованих напоїв тільки тим, що не містять вуглекислого газу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів