11 продуктів, які обов’язково потрібно їсти після 50 років

Від правильного раціону і харчових звичок залежать наше здоров’я і довголіття.

Чим старше ми стаємо, тим більше уваги доводиться приділяти харчуванню, адже їжа стає в буквальному сенсі цеглинками для будівництва нових клітин нашого тіла і може зробити нас більш здоровими і активними – якщо, зрозуміло, підбирати її правильно. Ми склали список із найбільш здорових продуктів, які обов’язково варто їсти якомога частіше – особливо якщо вам вже виповнилося 50 років.

Буряк
Енергію, робота мозку, здоров’я серця – все це може посилити буряк. Більш того, особливі речовини, що містяться в цьому коренеплоді, можуть знизити артеріальний тиск і розширити судини.

Насіння соняшнику
Якщо хочете зберегти молодість і красу шкіри, їжте насіння. Ні, це не жарт: в насінні соняшнику багато вітаміну Е і С, а саме вони допомагають боротися з вільними радикалами, головною причиною старіння. Додавайте насіння в салат або їжте так – тільки пам’ятайте про захист зубів і ясен!

Горіхи пекан
У цих горіхах багато ненасичених жирів, рослинних стеролів, а також особливих антиоксидантів флавонідів – і все це робить їх просто незамінними для серця. З’їдайте щодня кілька горіхів – і ви істотно зменшите ризик розвитку хвороб серця.

Сироватка
Одна з проблем, з якою стикаються всі люди старше 50 років – швидка втрата м’язової маси. Щоб впоратися з цим завданням, потрібно їсти більше продуктів, що містять білок – і в першу чергу це молочні продукти. Йогурти, кефір, сироватка – все це повинно бути на вашому столі щодня. І, звичайно, не забувайте про спорт!

Зелень
Шпинат, броколі, капуста, зелений салат – джерела кальцію, потреба в якому зростає з віком. Чим старше ми стаємо, тим гірше наш організм засвоює кальцій – і тим більше його нам потрібно. Так що салат із зелені до обіду – відмінний вибір.

Квасоля
Діабет другого типу, високий рівень холестерину, хвороби шлунка – щоб знизити ризик всіх цих недуг, варто якомога частіше їсти квасолю. У ній багато рослинної клітковини, дефіцит якої ми відчуваємо в будь-якому віці, але після 50 років – особливо. Так що їжте квасолю та інші бобові – це смачно, ситно і дуже корисно.

Помідори
Яскраві і смачні, томати допомагають нам запобігти появі зморшок. У помідорах багато лікопіну – природного антиоксиданту, який захищає шкіру від пошкоджень і передчасних зморшок. Так що помідори, а також томатна паста або сік варто їсти частіше.

Гриби
51-53 р. – середній вік настання менопаузи. У цей час багато жінок стикаються з підвищеною крихкістю кісток. Щоб справитися з цією недугою, треба їсти багато кальцію і вітаміну D, якого по-справжньому багато в грибах. Так що їжте гриби не тільки влітку, а й взимку, коли ми особливо відчуваємо дефіцит цього «сонячного» вітаміну.

Чорнослив
Ще один продукт, дуже корисний для здоров’я і міцності кісток. П’ять-шість цих фруктів в день дозволяють успішно запобігти втраті кісткової маси – причому сушений чорнослив так само корисний, як свіжий. Так що не нехтуйте!

Яйця
Вони корисні в будь-якому віці, але після 50 років їх варто їсти в обов’язковому порядку: регулярне вживання яєць допомагає захистити здоров’я мозку і зберегти когнітивні функції в літньому віці. Крім того, яйця – джерело білка, який потрібен для підтримки м’язової маси. Так що варто починати свій день з яєчні або омлету!

Виноград
У винограді міститься більше 1600 корисних речовин, які захищають здоров’я серця, суглобів, очей і мозку. А одна порція містить всього 90 калорій – так що їжте на здоров’я!

Джерело

Поділись


Новини партнерів