Типові помилки, які не дають схуднути на дієті

Здоровий раціон є однією з найважливіших основ для підтримання стабільної ваги. На жаль, дуже часто у своєму прагненні швидко здобути ідеальні форми, ми робимо помилки, які не дають схуднути на дієті.

А ви переконані в тому, що дотримуєтесь корисних харчових звичок?

Через популярні “чудодійні” дієти та міфи про необхідність суворого обмеження раціону багато людей зазнають невдач під час своїх спроб позбутися зайвої ваги знову і знову. Саме тому якщо ви хочете скинути кілька кілограмів, важливо знати, яких помилок варто уникати.

Попри те, що деякі дієти на перший погляд видаються цілком безпечними та ефективними, з часом таке суворе обмеження раціону бере своє та призводить до серйозної невдачі. До того ж подібні дієти можуть серйозно зашкодити здоров’ю, адже в них немає достатньої кількості поживних речовин, які є незамінними для правильної роботи всіх внутрішніх органів та систем.

Основні помилки, які не дають схуднути на дієті

Найкращий спосіб підтримувати здорову та стабільну вагу – це дотримуватися збалансованого раціону. Попри те, що бажаний результат з’явиться не так швидко, як при виснажливих низькокалорійних дієтах, ефект буде більш стабільним та довготривалим.

раціон, який не дозволяє схуднути

Основна проблема полягає в тому, що не всі люди мають уявлення про те, яким має бути здоровий та збалансований раціон. Саме через це вони несвідомо припускаються помилок, які не дозволяють схуднути на дієті. Дуже часто причиною цих помилок стають хибні поради та досвід інших людей із близького оточення.

А вам також не вдається позбутися набридливих зайвих кілограмів?

Тоді пропонуємо дізнатися чому!

1. Ви неправильно підбираєте продукти до щоденного меню

Вірте чи ні, але однією з найбільш поширених помилок, які не дають схуднути на дієті, є дотримання раціону, який порадив вам товариш або родич.

Навіть якщо вашим близьким вдалося схуднути за допомогою такого меню, ви можете не досягнути подібного результату. Кожен організм є унікальним, тож і потреби у всіх людей різні.

Якщо через якийсь час ви не помічаєте жодного ефекту, цей раціон точно вам не підходить. У такому випадку ми радимо звернутися за порадою до дієтолога, адже спеціаліст зможе скласти щоденний раціон відповідно до вашої ваги, стану здоров’я та щоденних звичок.

2. Ви дотримуєтеся виснажливої дієти

Будьте дуже обережними! Якщо ви будете сидіти на суворих дієтах, це не лише не дозволить вам назавжди попрощатися із зайвими кілограмами, але й поставить під загрозу ваше загальне здоров’я. Виснажливі дієти для схуднення є дуже суворими та шкідливими. До того ж такий раціон дуже часто створює так званий “ефект йо-йо“.

Попри те, що спершу такі суворі дієти здаються напрочуд ефективними, з часом ви не лише повернете всі втрачені кілограми, але й наберете більше зайвої ваги. До того ж виснажливі дієти призводять до дефіциту поживних речовин та можуть спровокувати розвиток порушень метаболічного обміну.

3. Ваш раціон не є різноманітним

Мабуть, вам вже відомо, що здоровий та збалансований раціон передбачає відмову від цукру, борошна та шкідливих напівфабрикатів. Утім, це не означає, що ви не можете використовувати у своїх стравах корисну альтернативу цих калорійних продуктів.

А чи здогадувалися ви раніше, що обмеження раціону також належить до помилок, які не дозволяють схуднути на дієті?

корисний раціон

Побутує думка, що для схуднення необхідно повністю виключити зі свого щоденного раціону всі продукти, які містять жири та вуглеводи. Насправді відмова від цих речовин призведе до протилежного ефекту. Здоровий збалансований раціон повинен містити всі види корисних продуктів, проте вживати їх потрібно помірно. Таким чином ви зможете забезпечити організм необхідними поживними речовинами, при цьому ваше меню буде різноманітним та смачним.

4. Ви мало їсте

Мабуть, ви вважаєте, що голодування є чудовим способом зменшити кількість калорій, спожитих упродовж дня. Утім, насправді голод також належить до типових помилок, які заважають скинути зайві кілограми. Звісно, якщо ви хочете позбутися надлишку ваги, дуже важливо не перевищувати рекомендовану добову норму калорій. Проте якщо ви справді хочете досягнути неймовірних результатів, не потрібно виснажувати свій організм голодуванням.

Ні для кого не таємниця, що тривале голодування викликає сильну нервозність і суттєво збільшує ризик переїдання після завершення голоду. До того ж відмова від їжі викликає втому та слабкість, оскільки головний мозок відчуває сильну нестачу енергії.

Ми радимо не експериментувати та не вдаватися до подібних радикальних методів. Натомість дотримуйтеся принципів правильного харчування та не переїдайте.

5. Ви не п’єте достатньо води

Безумовно, водний баланс є запорукою здоров’я, особливо коли мова йде про схуднення та закріплення ваги. Якщо ви п’єте мало води, то обмін речовин та інші важливі процеси в організмі сповільнюються. Тобто, вам буде набагато важче вивести з організму токсини та спалити жири.

Саме тому дуже важливо доповнювати щоденний збалансований раціон достатньою кількістю води та інших здорових напоїв.

Утім, важливо не переборщити. Рекомендована добова норма води не має перевищувати три літри, або 12 склянок. Порушення водного балансу може призвести до виснаження нирок та погіршити загальний стан здоров’я.

6. Ви вживаєте салати, які є шкідливими для здоров’я

Зазвичай слово “салат” асоціюється з корисною, легкою та низькокалорійною стравою.

Утім, необхідно пам’ятати, що не завжди салати є здоровими та поживними. Більшість салатів справді допоможе втратити зайві кілограми, проте є шкідливі салати з високою калорійністю.

Коли ви готуєте салат, радимо не використовувати магазинні заправки, сосиски та жирні сири. Ці та інші шкідливі продукти перетворюють салати на запеклих ворогів ідеальної фігури.

Ви вважаєте, що дотримуєтеся принципів правильного харчування, проте вам так і не вдається позбутися зайвих кілограмів? Тоді уважно перечитайте цю статтю та проаналізуйте, чи не робите ви типові помилки, що заважають схуднути.

Якщо ваш раціон важко назвати збалансованим, спробуйте його скоригувати якомога швидше, щоб позитивний ефект з’явився якомога швидше. Не забувайте: якщо хочете скинути зайві кілограми, правильний раціон необхідно доповнювати регулярним фізичним навантаженням.

Джерело

Поділись


Новини партнерів