Лікарі назвали три продукти, які знижують ризик раку простати

Кажуть, що обережність завжди краще лікування, і коли ми згадуємо про таку хворобу, як рак, це твердження підходить найкраще.

Рак передміхурової залози є найбільш поширеним типом раку серед чоловіків, і число людей, які страждають на це захворювання, в останні роки різко збільшується.

Вчені нещодавно виявили три види продуктів, які можуть допомогти знаходитися від цієї хвороби подалі, перш ніж вона стане смертельною. Які це продукти?

Згідно з дослідженням, опублікованим в Precision Oncology, це – яблука, куркума і ягоди. Наука назвала їх потужний зброєю, яка може допомогти запобігти раку простати.

Дослідження вчених відбулося з тестуванням 142 природних сполук, знайдених в куркумі, яблуках і ягодах, в тому числі винограді, які вже були відомі своєю ефективністю для запобігання росту ракових клітин.

Всі виявлені рослинні сполуки були протестовані на клітинах мишей і людей. Виявлено, що вони найбільш ефективні при раку передміхурової залози.

Так, виявлено, що урсолова кислота (восковий природний хімікат, знайдений в яблуках), куркумін (жовте з’єднання, знайдене в куркумі) і ресвератрол (присутній у винограді і ягодах) найбільш ефективні для запобігання цій смертельній формі раку.

Чому ці з’єднання ефективні?

Клітини, пошкоджені або ослаблені хронічною інфекцією, запаленням при аутоімунних захворюваннях, в основному мутують в ракові клітини. Ці три рослинних поживних речовини допомагають зменшити запалення і знизити ризик перетворення цих клітин в злоякісні.

Крім цього, відомо, що ракові клітини отримують поживні речовини з глютаміну (амінокислота, яка допомагає розщеплювати білки), який допомагає їм рости. З’єднання, знайдені в рослинах, не дають раковим клітинам харчуватися глютаміном, в результаті вони не поширюються в організмі.

Це, безумовно, важливе відкриття, яке може забезпечити захист від раку простати. Дослідники рекомендують чоловікам щодня вживати ці три види продуктів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів