Відомий дієтолог розповіла, яка риба найкорисніша

Риба — хороше джерело білка, ненасичених жирних кислот і вітамінів А, Е і D

В одній зі своїх публікацій Світлана Фус розповіла про користь риби та про її цінності для організму. А також назвала найкориснішу рибу для організму.

Риба — хороше джерело білка, ненасичених жирних кислот і вітамінів А, Е і D. Але в першу чергу вона містить омега-3 жирні кислоти. Вони повинні надходити в організм з продуктами харчування, так як не виробляються в організмі, Омега-3 жирні кислоти беруть участь у багатьох важливих процесах в організмі. Наприклад, вони важливі для профілактики серцево-судинних захворювань”.

А трохи нижче пояснила, яка саме риба є найкориснішою:

Хорошим джерелом омега-3 кислот є оселедець. Пам’ятайте, що рибу треба їсти обов’язково, причому жирну з холодних морських глибин: оселедець, скумбрію, лососеві“. — сказала дієтолог.

Важко знайти іншу рибу, яка б могла похвалитися такою величезною кількістю корисних властивостей, як оселедець.

Мало хто знає, що оселедець вважається однією з найжирніших риб, а білка в ній стільки, що 250 грамів оселедця покривають денну потребу людини. Вуглеводів, навпаки, у оселедця практично немає. У ньому багато вітаміну В12 і Д, омега-3 жирних кислот, мінералів.

Багатий оселедець також такими речовинами, як фосфор і калій, кальцій та йод, натрій, фтор, магній і цинк. Оселедець містить вітаміни А, РР, Д.

Корисний оселедець тим, що в ньому у великій кількості міститься такий елемент, як селен. Це природний і ефективний антиоксидант. Це означає, що м’ясо оселедця здатне істотно знизити в крові кількість продуктів окислення.

Крім усього іншого, він позитивно впливає на роботу мозку, а також покращує зір. Справа в тому, що оселедець легко засвоюється організмом людини і є для нього ідеальним джерелом білка.

Джерело

Поділись


Новини партнерів