Онкологи розповіли, від яких продуктів потрібно відмовитися

Американські вчені заявили, що у людини, яка щодня їсть навіть трохи червоного м’яса та продукти з переробленого м’яса, зростає ризик розвитку раку кишечника.

Дослідники прийшли до такого висновку в результаті дослідження. Вони вивчили дані півмільйона людей. У 2609 з них був виявлений рак кишечника. На початку проведення дослідження його учасникам було від 40 до 69 років.

В результаті проведеного аналізу вдалося з’ясувати, що у людей, які в день з’їдали по 76 грамів червоного або переробленого м’яса, ризик розвитку онкології зростав на 20%, якщо порівнювати з тим людьми, у кого щоденна порція м’яса складала 21 грам.

Варто відзначити, що при цьому ризик підвищувався на 15% у людей, які з’їдали щодня близько 54 грамів, в порівнянні з людьми, які з’їдали всього 8 грамів в день.

У людей, які кожен день з’їдали 29 грамів переробленого м’яса, ризик розвитку онкології був вищим на 19% в порівнянні з тими, хто їв всього 5 грамів в день.

Джерело

Поділись


Новини партнерів