4 способи поліпшити травлення і забути про здуття живота

Травна система, яка добре працює може творити чудеса для нашого здоров’я і самопочуття!

На жаль, через нездорову їжу, яку ми їмо, забруднену воду, яку ми п’ємо, і забруднене повітря, яким ми дихаємо, наша травна система перевантажена шкідливими токсинами, хімічними речовинами, а також бактеріями. Вже неодноразово доведено, що травлення є основною причиною багатьох незрозумілих симптомів і захворювань.

Ось 5 простих способів поліпшити травлення і засвоювати всі поживні речовини:

1. Жувати їжу добре

Це один з найпростіших способів поліпшити травлення. Про це багато хто з нас часто забуває. Якщо ми хочемо поліпшити травлення, то варто вживати їжу в спокійній і комфортній обстановці. А також потрібен час, щоб жувати їжу добре.

Якщо ми будемо швидко ковтати їжу, то наша травна система змушена працювати в посиленому режимі. З іншого боку, ми ризикуємо утворенням харчової гнилі в нашому травному тракті. В результаті – газоутворення, здуття живота і дискомфорт.

У багатьох випадках не можливе розкладання їжі, і це означає, що поживні речовини з продуктів харчування не можуть всмоктуватися в кров.

Якщо ми будемо жувати їжу добре, то це дозволяє шлунку і кишечнику ефективно працювати. В результаті наш організм буде отримувати всі поживні речовини.

2. Не пийте напої під час їжі

Це ще одна важлива практика, до якої потрібно звикнути. Коли ми п’ємо з їжею, навіть якщо це вода, це розбавляє травні соки і уповільнює процес травлення.

Зрозуміло, що деякі продукти викликають у нас спрагу. В цьому випадку можна пити воду разом з їжею, проте слід робити тільки маленькі ковтки. Крім того, напої завжди повинні бути кімнатної температури. Холодна вода зупинить травлення.

3. Вживайте достатню кількість клітковини

Волокно являє собою вуглевод, який організм не може переварити і поглинати. Проте, він грає життєво важливу роль в травленні. Коли відпрацьоване волокно проходить через травний тракт, воно виштовхує відходи і токсини.

Клітковина міститься в основному в рослинних джерелах, таких як фрукти, овочі, зернові та бобові.

4. Правильно комбінуйте продукти

Різні види їжі вимагають різних травних процесів і мають різну тривалість перетравлення. Наприклад, для перетравлення білка може знадобитися 4-6 годин, а для фруктів – близько 15 хвилин. Якщо ми їмо їх разом, фрукти залишаються в травному тракті і гниють, чекаючи перетравлення білка.

В результаті це може викликати надлишок газу, здуття живота і дискомфорт.

Джерело

Поділись


Новини партнерів