Непомітні ознаки того, що ви втрачаєте здоров’я

На жаль, переважна кількість людей вважають за краще ігнорувати симптоми хвороби яка наближається. Ми так звикли до думки про власну невразливість, що кожна застуда стає справжнім сюрпризом, а вже більш серйозний діагноз і зовсім виявляється громом з ясного неба.

Ось кілька неявних, але дуже небезпечних ознак того, що ви, непомітно, втрачаєте здоров’я.

Втрата ваги

Якщо ви втратили більше п’яти кілограм за короткий час, без дієт і спортивних вправ, то варто звернутися до лікаря. Це одна з ознак раку підшлункової залози, стравоходу і легенів. Люди, на жаль, легко ігнорують втрату ваги, списуючи все на зовнішні причини.

Проблеми з зубами

Зношена емаль часто стає ознакою кислотного рефлюксу, неприємної і складної хвороби. Кислоти зі стравоходу розчиняють емаль на тильній стороні зубів – на відміну від солодких напоїв, які впливають на фронтальну сторону. Якщо ви помітили цю проблему, негайно зверніться до лікаря. Без лікування кислотний рефлюкс не тільки призводить до руйнування зубів, але і в рази збільшує ризик розвитку раку стравоходу.

Свербіж і висип на шкірі

Хворобливі висипання на колінах, ліктях і шкірі голови виглядає як екзема. Однак, це може бути куди більш серйозною проблемою. Целіакія, аутоімунне захворювання, викликає саме ці симптоми. Може бути, вам доведеться назавжди відмовитися від продуктів які містять глютен.

Збої кишечника та сечостатевої системи

Занадто часті позиви до туалету можуть сигналізувати або про проблеми з сечовим міхуром, або про прогресуючого раку простати. Запор або пронос – ознаки захворювання товстої кишки. Звичайно, і те, і інше цілком може бути викликано зовнішніми причинами, однак, якщо нездужання розтягується більше, ніж на тиждень, похід до лікаря відкладати не варто.

Зміна почерку

Хвороба Паркінсона означає відмирання нервових клітин головного мозку. Найжахливіше, що ніяких різких змін хворий не помічає і не вдається до діагностики. Однак, дослідження дозволили довести кореляцію плутаного почерку пацієнта і хвороби. Мозок припиняє виробляти допамін, хімічна речовина яка посилаює сигнали, щоб кінцівки прийшли в рух. Це викликає ригідність м’язів рук, впливає на почерк. Іншими маркерами хвороби є раптова втрата нюху і дуже інтенсивні сновидіння.

Раптовий гнів

Більше половини пацієнтів, які страждають важкою формою депресії, схильні до нападів раптового гніву. Таку проблему не вилікувати одними ліками: знадобиться робота з когнітивним психологом. Якщо ви помітили, що протягом двох тижнів підряд зривається через дрібниці, то варто звернутися за консультацією.

Постійний кашель

Як правило, кашель зовсім не означає рак. Однак, затяжні напади кашлю без видимих ​​причин – застуди, алергії, астми – вже привід насторожитися. На жаль, він може сигналізувати про прогресуючий рак легенів. У супроводі хрипоти – раку горла і гортані. Ми рекомендуємо вам проходити онкологічні обстеження не рідше разу на рік.

Джерело

Поділись


Новини партнерів