Що долоні і пальці можуть розповісти про стан вашого тіла

Наші руки можуть багато чого сказати, коли на карту поставлено наше здоров’я. Різні відчуття на наших долонях і пальцях можуть вказувати на проблеми в інших частинах тіла, і ці попереджувальні знаки не слід ігнорувати.
Наступні симптоми можуть бути викликані певними захворюваннями або відсутністю поживних речовин в організмі. Дізнаєтеся таке?
1. Відсутність вітамінів
Якщо ви відчуваєте поколювання в ваших пальцях, це може вказувати на те, що ви не споживаєте достатню кількість вітамінів B1, B6, B12 і E. Єдиний спосіб точно визначити, чи страждаєте ви вітамінною недостатністю, – це аналіз крові. Якщо тест позитивний, лікар призначить відповідні вітамінні добавки.
2. Проблеми з циркуляцією
Оніміння пальця правої руки може бути симптомом пошкодженого нерва, але також ознакою серцево-судинних захворювань.
3. Діабет

Тремтіння, яке починається в ногах і поширюється на руки, може бути ознакою діабету. Причина – поганий кровообіг, що призводить до пошкодження нервових закінчень.
4. Виснаження

Якщо ви постійно піднімаєте важкі предмети або тримайте зап’ястя в незручному положенні, виявляйте величезний тиск на чутливі нерви біля поверхні шкіри. Це може привести до відчуттів поколювання в ваших пальцях. Важливо відпочити і знизити рівень стресу.
5. Проблеми з хребтом
Пошкодження хребта призводить до проблем нервових шляхів, що призводить до появи симптомів, які виникають на руках. Ви можете вирішити цю проблему, зміцнюючи м’язи спини йогою або плаванням.
6. Синдром кистьового тунелю
У багатьох людей є відчуття поколювання в руках, коли вони лягають і просто відпочивають. Це призводить до оніміння і вказує на те, що деякі нерви в руці пошкоджені і що їм необхідне адекватне лікування. Якщо у вас є ці симптоми, зверніться до лікаря якомога швидше, щоб уникнути більш глибокого пошкодження.
7. Хвороба Бергерса
Якщо ваші пальці жорсткі, білі або навіть сині, ви можете страждати від хвороби Бергерса. Цей стан призводить до запалення дрібних і середніх судин. Найбільш поширеним є результат надмірного куріння, і в крайніх випадках потрібно ампутація кінцівок, якщо пацієнт не припиняє курити.
Як ви можете бачити, наші руки – це центр раннього попередження про наш організм, і ми повинні звернути увагу на сигнали, які вони посилають нам. Якщо ви помітили будь-які з цих симптомів, зверніться до лікаря.
Поділись


Новини партнерів