Цей сухофрукт дуже корисний для здоров’я серця

Родзинки – цілком здоровий і корисний продукт. Вони не отримують ніяких додаткових інгредієнтів або консервантів при обробці. Тим не менш, в них багато цукру. Так чи корисні родзинки? Ось що з цього приводу кажуть дієтологи.

Традиційні родзинки висушуються на сонці і не містять ніяких додаткових консервантів або стабілізаторів. Однак золотисті родзинки сушать дегідратором, і вони містять діоксид сірки в якості консерванту, що робить їх золотистими за кольором.

Обидва види родзинок можуть бути зроблені з того ж самого сорту винограду, і обидва корисні для здоров’я. Родзинки – це їжа, багата поживними речовинами. Уявіть, що всі корисні властивості жмені винограду зосереджені в одній крихітній ягоді.

Родзинки є хорошим джерелом фітонутрієнтів – природних сполук рослин, які містять антиоксидантні і антимікробні властивості. У родзинках також є трохи заліза і невелика кількість інших вітамінів і мінералів, в тому числі близько 300 мг калію на стандартну чверть склянки порції.

Родзинки  також містять магній, який корисний для здоров’я серця і для здорової нервової і м’язової функції, і близько двох грамів клітковини на порцію.

Але варто пам’ятати, що родзинки досить калорійні. В одній жмені може бути 24 грама цукру – стільки ж, скільки в шоколадному батончику або пачці желейних цукерок. Проте, на відміну від цукерок, родзинки містять велику кількість вітамінів і є джерелом енергії.

Дієтологи кажуть, що разова порція в 30 грам – відмінна доза вітамінів і поживності для легкого перекусу.
Джерело

Поділись


Новини партнерів