Фахівці дізналися, як саме жирна їжа руйнує тіло зсередини

Якщо у людини в раціоні відзначається надлишок жирної їжі, вона зіткнеться з порушенням мікрофлори кишечника. Підсумком може стати діабет, серцево-судинні захворювання, інсульт. Це довів експеримент, в якому взяли участь понад 200 здорових добровольців 18-35 років.

Людей розбили на групи. У першій групі процент жирів склав 20% від загального споживання калорій (рівень нижче рекомендованої норми), у другій – 30%, у третій – 40%. Через півроку була проведена оцінка впливу раціону на мікрофлору кишечника добровольців. Всі три групи демонстрували зниження ваги.

Але найбільше схудли люди з першої групи. Також у них зазначалося найзначніше зниження показників загального холестерину, ліпопротеїнів низької щільності та обсягу талії. Притому, в їх мікрофлорі значно збільшився відсоток бактерій, пов’язаних з низьким рівнем холестерину. А ось люди з третьої групи мали зростання числа бактерій, навпаки, пов’язаних з високим рівнем холестерину. Жирний раціон також викликав зміни в метаболізмі довголанцюжкових жирних кислот. У тілах людей підвищувалася концентрація з’єднань, що викликають запалення.

Джерело

Поділись


Новини партнерів