Вчені назвали овочі, які допоможуть скоротити ризик раку кишечника

Згідно з дослідженням, цибулеві овочі, в тому числі часник, цибуля-порей, цибуля-шалот значно знижують ризик розвитку раку кишечника. Навіть невеликої щоденної порції достатньо для протидії онкології, повідомляє Daily Mail.

Дослідження, в якому взяли участь понад 1,6 тисячі чоловіків і жінок, показало, що у тих, хто споживав найбільше цибулевих овочів, ризик розвитку раку кишечника був на 79% нижчий, ніж у тих, хто рідко включав цибулю і схожі продукти в свій раціон. Раніше також було встановлено, що біологічно активні сполуки в цибулевих овочах захищають від раку молочної залози і простати. Старший автор останнього дослідження доктор Чжі Лі з Першого госпіталю Китайського медичного університету в Шеньяні пояснив, що чим більше таких овочів в раціоні, тим ефективнішим є захист.

Дослідники виявили, що споживання щонайменше 15 кг цибулевих овочів на рік може знизити ризик розвитку раку кишечника. В середньому, в повсякденному меню повинна бути присутньою хоча б одна цибулина. Причому спосіб приготування їжі теж впливає. Наприклад, у вареній цибулі корисних речовин було менше, в той час як нарізана і подрібнена цибуля (і часник) зберігали більше користі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів