Названо смертельно небезпечні продукти, які ми їмо щодня

Французькі дослідники з’ясували, що вживання так званих ультраоброблених продуктів пов’язане з ранньою смертю.

Під такими продуктами маються на увазі ті, які “містять кілька інгредієнтів і проходять багато промислових процесів”. Крім цукру, солі, жиру і масла, в них – ароматизатори, барвники, підсолоджувачі й емульгатори.

Наприклад, це пакетовані закуски; морозиво; цукерки; енергетичні батончики; оброблене м’ясо; готові страви; фасоване печиво і тістечка.

Дослідники висунули гіпотезу, що ці продукти можуть вкоротити життя, тому що збільшують ризик хвороби серця, раку та інших захворювань.

“Ультраоброблених продуктів стало значно більше за останні кілька десятиліть і вони можуть привести до зростання кількості смертельних випадків від неінфекційних захворювань”, – написали автори в своєму дослідженні.

Вони проаналізували дані більше 44 тисяч дорослих у віці від 45 років, які проживають у Франції. Учасники, за якими спостерігали 7 років, періодично заповнювали анкети про продукти, які вони їли за попередні 24 години. Протягом періоду дослідження померло близько 600 учасників.

В середньому близько 30% калорій, які вживали учасники за день, походили з ультраоброблених продуктів. Ріст частки таких калорій на 10% був пов’язаний з 14% підвищенням ризику смерті.

Джерело

Поділись


Новини партнерів